Sinds een hele tijd zit ik weer op quizlet, en ik merk dat heel veel mensen met wie ik vroeger op quizlet heb gezeten nu ook niet meer op deze web-site zitten.
Ik moet zeggen dat ik ergens de leuke gesprekken mis die ik heb gehad, de verhalen over wat we leuk vonden en niet leuk vonden, de oprechte interesse die we in elkaar toonden, de lol die we hebben gehad.
Ik vroeg me af hoe ik aan die gesprekken kwam. Meestal maakte ik wat quizjes van deze of gene, liet een reactie achter met een verwijzing naar iets wat in het profiel stond, en voordat je het wist had je een hele conversatie.
Soms probeer ik het nu nog eens, maar om de een of andere reden faalt het gewoon. Wat is er gebeurt? Zijn de mensen verandert? Is de instelling van tegenwoordig anders geworden?
Nee, dat is het niet. Ik wil het eigenlijk niet toegeven, maar ik ben zelf gewoon verandert. Ik ben opgegroeid, ik ben vast komen te zitten in de routine van de dag en niet meer zo vrijdenkend als vroeger. Ik ben nog steeds open-minded, maar anders, ik ben kritischer, ik kies zorgvuldiger met wie ik gesprekken aan ga, en hierdoor dus minder spontaan.
En toch mis ik overal de vroegere ik, die zo maf was en een onbegrijpelijke humor had.
Maarja, overkomt dat ons niet allemaal? Iedereen verandert, en dat is maar goed ook. Ik heb nu dan wel minder leuke gesprekken via het internet dan vroeger, ik heb wel een steviger sociaal netwerk en sta in grotere schoenen. Je kan niet altijd blijven druilen in hoe het vroeger was, elk voordeel heeft zo zijn nadelen. Niet alles hoeft hetzelfde te blijven. De kunst is om niet terug te kijken naar vroeger en wensen dat je nooit was verandert, nee. Je moet terug kunnen kijken naar vroeger en blij zijn dat je zo'n leuke tijd hebt gehad, en dan verder gaan met nu. Met verandering.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen