Moet ik het doen? Moet ik het niet doen?
Die twee vragen spoken al maanden door mijn hoofd en elke keer op andere momenten. Het is irriterend en vervelend, maar het maakt me vooral onzeker en verward. Dat een mens over zoveel dingen kan piekeren!
Nachtenlang lig ik wakker over de meest nutteloze vragen en de meest onzinnige discussies met mezelf.
Ik zal eens een paar vragen op een rijtje zetten zodat je me misschien begrijpt.
1. Moet ik beginnen met een verhaal waar ik geen tijd voor ga hebben, maar dat al maanden door mijn hoofd spookt?
2. Moet ik mijn haar afknippen op een manier die ik gaaf vind, maar mijn ouders en iedereen die ik ken waarschijnlijk niet zullen waarderen. Aan de ene kant ja; omdat ik zo laat zien wie ik ben, maar ik ben bang dat ik mijn lange lokken ga missen als ik me er niet meer achter kan verschuilen.
3. Moet ik aardig doen tegen mijn zusje om mijn moeder blij te maken, terwijl datzelfde zusje mij het leven zuur maakt door alles wat ik "verkeerd" doe door te klikken aan mijn moeder. Hoe kan ik haar een kans geven als zij mij geen kans geeft?
4. Moet ik stoppen met basketbalselecties omdat ik bang ben(en er 98% zeker van ben) dat die meiden me opnieuw gaan buitensluiten net zoals vorig jaar?
5. Moet ik op school degene zijn die niemand aardig vind, of moet ik me voordoen als een ander zodat ze me niet uitschelden en over me roddelen achter mijn rug om.
6. Moet ik het goedmaken met een oude vriendin die ik een jaar terug ben kwijtgeraakt? Hoewel ik denk dat dat niet mogelijk is omdat zij nieuwe vrienden heeft en helemaal is veranderd?
Dit is nog maar een gedeelte van wat me van mijn slaap houd, er zijn dingen die ik niet onder woorden kan brengen. Diezelfde dingen maken me blij en boos, ze houden me scherp, maar ook zo slap. Ze zorgen ervoor dat ik me oppermachtig voel en tegelijkertijd een vuile leugenaar. Die dingen zullen niet veel mensen begrijpen en dat is maar goed ook want ik ben niet van plan om ze ook maar aan een iemand te vertellen.
Sommige geheimen kunnen gewoon niet vertelt worden, dat zijn de geheimen die je mee het graf inneemt.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen