Normaal schrijf ik dit altijd in mijn dagboek. Bijna iedere dag/week zit ik met een vraag in mijn kop. Het kan van alles zijn, zoals wat er in de toekomst gaat gebeuren, bestaat het bovennatuurlijke...

Vandaag zat ik met een erg vreemde vraag ik mijn hoofd: Is het pad dat wij opgaan van vooraf al gekozen voor ons?
Wat ik daar mee bedoel is dat alles dat we doen in ons leven, voorbestemd is. Dat alles in de sterren staat bij wijze van spreken. Ik denk van wel, een deel toch. Om het beste uit te leggen hoe ik erin geloof is met een boom. Je hebt de boomstronk. Een rechte lijn in je leven. Maar op een moment moet je een keuze maken. vb: welke vrienden je kiest. Die dingen zullen invloed hebben op je verdere leven en je beslissingen. Dus een tak kiezen. De andere keer heb je drie keuze's. Maar soms ook maar èèn. Je komt soms 'vruchten' tegen. Andere mensen die je leven beïnvloeden. Je familie, vrienden... zelfs vreemden op een weg. Dus eigenlijk geloof ik dat ons levensverhaal van vooraf al klaar staat, zoals een boom. Alleen moeten wij de beslissingen nemen die naar een andere tak gaan, waardoor er weer andere beslissingen zijn en andere takken en vruchten...
Er zijn ook mensen die denken dat alles toeval is. Dat de wereld op puur toeval is ontstaan. Dat wij hier per toeval zijn op ontstaan... Dus ons leven gewoon iets is dat je zelf kiest. Elke beslissing. En dat je terug kan gaan op die beslissing wanneer je wil.
Het is misschien wat moeilijk om allemaal uit te leggen, maar je snapt hem vast wel.
Dus wat denk jij? Want ik kan niet in jullie plaats antwoorden. SI er een voorafgekozen pad voor ons dat wij volgen, of is alles puur toeval en maken wij ons leven hoe wij het zelf kiezen?

Reageer (2)

  • Glisten

    Ik ben van mening dat de gebeurtenissen in ons leven niet zomaar een toeval zijn, dat er overal wel een reden achter zit. Dat het lot ons leven bepaald en dit leven ergens voorgeschreven en uitgestippeld klaar voor ons ligt. Je kan verschillende opties hebben in je leven, zoals jij insinueert naar de takken en de vruchten van de boom. Enkel moeten wij kiezen tussen deze opties, en ik geloof dat achter iedere optie ook een andere levensloop uitgestippeld is voor ons.
    Ik sluit me aan bij jouw visie hiervan :)

    1 decennium geleden
  • lovly4

    VVD staat voor Vraag Van de Dag. Zo noemde ik het altijd in mijn dagboek ;D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen