Ik heb een vet beroerde achtergrond. Jullie lezen het en leven mee, maar jullie voelen niet precies wat ik voel. Oke, lets start from the beginning.
4 jaar oud
Ik zat aan de eettafel, en ik hoorde papa en mama ruzie maken. Papa schreeuwde allemaal dingen in een andere taal naar mama. Ik zag mama huilen. Het ene moment staat papa in de keuken, het andere moment staat die pal voor me. Ik hou mijn adem in, bang voor wat er gaat komen. Hij pakt een glazen bakje dat voor mijn neus ligt, en gooit hem op mijn moeder. Thankgod hij gooide mis. Ik zie hem naar mijn moeder toe rennen en haar slaan.
12 jaar oud, wintersport.
We kwamen terug in ons appartement. Mijn broer, moeder en vader zijn aan het ruzie maken. Mijn broer is hier 15 jaar en neemt het op tegen mijn vader. Ik zie mijn vader hem duwen, zo hard dat hij met zijn hoofd tegen de muur aan valt. Hierna, loopt papa het appartement uit en gaat weg. Mijn moeder legt mijn broer op bed terwijl hij zichzelf in slaap huilt. Mama komt naast me zitten. Ik ben helemaal in shock. 'Mama, waarom ga je niet bij hem weg..' Zeg ik. Ze kijkt me raar aan. 'Ik kan toch niet in een flatje gaan zitten zonder geld meissie, ik heb mijn opleiding niet af mogen maken van papa.' Zegt ze. Ik kijk haar aan en zie een traantje lopen. 'Doe wat je moet doen mama.' Zeg ik tegen haar. Ik liep naar bed en ging slapen.
14 jaar
Mama haalt me op van school. De laatste paar dagen waren heftig, steeds meer ruzie's tussen mijn ouders. 'Zeg noontje zullen we even bij de J van de Hup straat kijken?' Vraagt mama aan me. Er gaat een shock door me heen. 'Je gaat bij papa weg ofniet..' Zeg ik zachtjes. Ze knikt en begint te huilen. 'Shht mama, het komt wel goed.'
1 maand later wonen we in een flat, met nouwelijks geld om boodschappen te halen. Mijn mama werkt van half 7 's ochtends, tot half 7 's avonds. In het weekend is ze altijd weg met haar vriend, wat ik niet erg vind want ik mag hem super erg. Mijn vader is een ramp. Hij heeft tegen allemaal vrienden van mijn moeder lul verhalen verteld, dus nu heeft mijn moeder nog maar 2 goeie vriendinnen.

Nu, een jaar later woon ik in de hoofdstad van Nederland, met nogsteeds mijn moeder en broer. Ohja, en mijn stiefvader. Het gaat super goed en ik heb het contact tussen mijn vader en mij verbroken, ook mijn broer heeft dit gedaan. Ik heb nu een super rustig leventje, ookal ga ik nog wel elk weekend bijna naar mijn oude woonplaats, in Zwolle. Om mijn vrienden op te zoeken. Hier in Amsterdam heb ik natuurlijk ook veel vrienden gekregen. Volgendjaar doe ik mijn eind examen, en als ik mijn diploma heb gekregen ga ik naar de theaterschool Amsterdam, om als producer opgeleid te worden. Daarna ga ik naar London om daar mijn toekomst te zoeken. Ik weet dat het raar klinkt, maar mijn mama is alles voor me, nogsteeds. Ze doet alles voor me en ze is er nu altijd als ik haar nodig heb. Ik hou van haar, met heel mijn hart.

dit is waargebeurt

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen