Hey allemaal,

Ik vroeg me af, hebben jullie ook wel eens het gevoel bij bepaalde personen dat je ze al kent? Terwijl je ze voor de eerste keer kent, maar dan toch weten dat je die persoon kent?
Of dat je het bij een land hebt, of bij een bepaalde tijd. Dat je jezelf op de een of andere manier verbonden ermee voelt?
Zelf heb ik dat bij het land Engeland. Ik ben er serieus nog nooit geweest, en toch ben ik er dol op. Het lijkt wel alsof ik er gewoon naar toe móét. Het is zo raar.
Mijn moeder heeft zoiets ook, maar dan met de jaren vijftig. Ze is er dol op terwijl ze zelf in de jaren zestig is geboren.
Nou heb ik daar een theorie over bedacht, en ik vroeg me af wat jullie ervan vonden, dus dacht ik, laat ik het eens opschrijven en het op quizlet posten.

Mijn theorie:

Ik geloof zelf erg dat in ieder van ons een ziel zit, die als wij dood zijn rondzwerven totdat ze rust vinden. Maar dan niet zoiets als spoken, maar meer in de trant van dat ze je beschermen, een beetje zoals een bescherm engel. Ik zelf ben er nog niet achter wat ik denk wat er is nadat ze eenmaal rust hebben gevonden. Zelf geloof ik niet in God, of andere goden, maar ik heb respect voor iedereen die dat wel doet. Want ik vind dat iedereen mag geloven wat hij of zij wil.
Ik geloof ook dat die zielen na een tijd weer terug komen in een nieuw leven.
Waar mijn theorie dus ook over gaat. Ik denk namelijk zelf dat ik dus in een vorig leven in Engeland heb gewoond, of dat er toen iets anders was in Engeland, en dat ik daar nu terug naar verlang, maar omdat ik me dat leven niet kan herinneren, weet ik dus ook niet precies waarom ik ernaar verlang om naar Engeland te gaan. Maar ik denk ook dat dat dus voor meer dingen geld, dus ook voor sommige mensen. Dat je niet weet waarvan je ze kent, maar je weet en voelt gewoon dat je die persoon kent. Of bij kleding, of een tijd. Net zoals mijn moeder, die heeft dat dus met de jaren vijftig. Ze kan namelijk niet verklaren waarom ze dat een leuke tijd vind, en ook niet waarom ze de kleding van toen zo leuk vind, maar ze vind het wel.

Nu vraag ik me dus af, hebben jullie dat ook ergens mee, met een tijd, of plaatst, land, kleding, personen.
Als je weet wat ik bedoel, laat dan alsjeblieft een reactie achter, want ik hoor het graag.

Xx kaatje.

Reageer (1)

  • AlphaWolve

    Ik voel me verbonden met planten en dieren. Om de een of andere reden trekken zij mijn aandacht heel erg, ik hou er heel veel van, vooral van wolven en honden, maar waarom weet ik niet. Soms heb ik zelfs het gevoel dat dieren gewoon begrijpen en voelen wat ik voel, en dat laat mij weer gelukkig maken...

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen