Een jaar geleden heb ik m'n eigen boek uitgegeven: "Snoephartjes met een vleugje jaloezie". Ik ben er echt super trots op, maar nu heeft het voor mij zeker een gouden randje gekregen!!
Een tijdje terug was Francine Oomen namelijk in ons dorp om haar nieuwe boek te promoten en voor een signeersessie. Omdat ik een groot fan ben van haar boeken, ben ik daar natuurlijk heen geweest! Ik had het idee al om mijn eigen boek mee te nemen. Want hoe leuk zou het zijn als ik dat aan haar kon laten zien??
En daar stonden m'n moeder en ik dan, op 5 oktober 2011 om 3 uur 's middags in de boekenwinkel bij ons in het dorp. Er stond een lange rij en door het wachten werd het extra spannend :S
Maar eindelijk was ik dan aan de beurt. En daar stond ik ineens, oog in oog met 1 van mijn voorbeelden als het gaat om schrijven :|
Ze vroeg m'n naam, zodat ze die bij haar handtekening in het boek kon zetten. Terwijl ze dat deed, was ik sprakeloos...
Ik stond ineens tegenover 1 van de beroemdste schrijfsters van Nederland. Iedere dag droom ik ervan om net zoals haar te zijn, om net zo beroemd te worden met je boeken!
Nadat ze haar handtekening had gezet, verzamelde ik al mijn moed en haalde ik mijn eigen boek uit m'n tas. Ik vertelde haar dat ik ook erg van schrijven hield en dat ze voor mij een groot voorbeeld was. Ik liet haar mijn boek zien en lichte haar toe dat ik die zelf geschreven had. Ze keek me met grote ogen aan en nam het boek van me aan. Ze bladerde het door en las zelfs een stukje. Ze knikte goedkeurend en dat gaf me een enorme adrenaline kick (lol)
"Je kan goed schrijven, Amber," zei ze. "En dat je dan al een boek uitgeeft op zo'n jonge leeftijd. Dat doen maar weinig mensen! Je moet hier echt mee doorgaan! Op een dag zit jij dan hier en komen mensen om jouw handtekening vragen."
Wow, dat was ZO geweldig om te horen (yeah)
Ik vroeg haar of ze iets in m'n boek wilde schrijven en dat heeft ze ook gedaan! We zijn samen nog op de foto geweest en alsof ik op een wolkje zweefde, verlieten we de winkel. Het was een droom die werkelijkheid voor me werd!!
Die avond had ik enorme last van mijn kaken, omdat ik die middag alleen nog maar heb gelachen. Dit heeft me zeker gemotiveerd om door te gaan met schrijven en heeft me ook iets belangrijks geleerd: Als je fantasie hebt en kunt schrijven, ben je uniek! Niet iedereen kan het en je moet het zeker goed benutten, anders kun je het verleren! Iedereen hier op Quizlet heeft een gave en we maken er hier zeker gebruik van. We wijzen elkaar op het feit dat we allemaal iets unieks kunnen en motiveren elkaar om het door te zetten! Dat vind ik het mooie aan Quizlet: iedereen heeft zijn eigen stem, iedereen heeft zijn eigen leven, maar hier zijn we samen, hier zijn we 1 grote schrijffamilie (H)

Xx Amber

Reageer (1)

  • 13112016

    OMG dat is echt super gaaf :Y)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen