Lieve lezers
Vroeger dan gepland begin ik met het neerschrijven van een blog. Oorspronkelijk had ik de bedoeling dit pas te doen vanaf het moment dat mijn verhaal bijna afgelopen zou zijn en ik dus echt definitief zou gaan mogen nadenken over het realiseren van de herschreven versie. Dit zou ik zowel hier als op mijn writersblog op Tumblr doen.
Waarom ik deze blog aanmaak? Wel, omdat ik uit de reacties soms opmerk dat sommige dingen die ik schrijf niet helemaal geïnterpreteerd worden zoals ik ze bedoeld had. Begrijp me niet verkeerd, het staat jullie vrij de woorden te interpreteren zoals jullie ze tot jezelf laten doordringen en hoe jullie de personages voor jullie zien bewegen. Daar ben ik me van bewust.
Bovendien kan het zijn dat sommige puzzelstukjes pas later in het verhaal in elkaar vallen of dat niet iedereen even snel de link met iets ziet. En ik schreef gewoon graag tussen de regels door. Dat is nu net het mooie aan schrijven. Niemand zal ooit dit verhaal precies zien in hetzelfde daglicht zoals ik het zie. Ook niet als ik een zin, een handeling of een fragment of onderliggende sfeer ga uitleggen, want zelfs de woorden die ik gebruik om iets uit te leggen kunnen alsnog mis opgevat worden. Is dat niet leuk, zoiets filosofisch om over na te denken?
Ik vraag jullie om deze pagina te gebruiken om vragen te stellen of opmerkingen te geven. Het mag werkelijk over alles gaan, eender wat onduidelijk is. Zelf al is het een vraag over mij en mijn schrijven.
Dan ga ik ook binnenkort van start om waar nodig extra uitleg te geven over bepaalde deeltjes.
Naast dit heeft deze blog ook het doel om mijn frustraties te kunnen uiten. Er komt nog wel een gepast moment om te laten weten welke deze precies zijn en hoe ingewikkeld ze het me maken.
Als laatste, als 'Het lot' afgewerkt is, dan zal een blog het enige contact zijn dat overblijft, want het logische zal dan moeten gebeuren. Ik zal het verhaal inactiveren. Gelukkig ben ik wel van plan jullie op de hoogte te houden over enkele veranderingen en zal ik jullie mening ook wel vragen! Meer nog, ik ga jullie hulp nodig hebben.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen