Oké
Kunnen we het hier even over hebben? Een aantal maanden geleden verscheen deze bizarre foto-mode ineens uit het niets op het internet. Wilde je er echt bijhoren? Dan stonden er op je facebook/twitter/hyves pagina minstens drie foto's waarop jij (en het liefst ook nog een paar van je beste vriendinnen) met je lippen getuit in de lens keek. Meestal uitvoerig bewerkt met teksten als "hvj <3" of "beste sgatje sinds... (willekeurige datum van jullie eerste ontmoeting)." Veel kleffe afkortingen en g's in plaats van ch's, dat was de boodschap. Je hoefde maar vijf seconden te scrollen in je social mediavriendenlijst, en je kwam al minstens vijf van dat soort profielfoto's tegen.
In principe is daar niets mis mee, begrijp me niet verkeerd. Als jij nou zo nodig de behoefte voelt om als een soort menselijke eend op elke foto te staan, fine by me. Ik hou je niet tegen. Maar ik dacht dat het met hypes zo was dat ze kwamen, en dan ook zo weer weg waren (kijk naar de blackberry. Daar zie je nu ook niet veel mensen meer mee lopen. Tenminste niet waar ik woon.) Ook de reclames zeiden het (roken is zoooo.... duckface.) Wie schetst mijn verbazing als ik door een paar foto's van één van mijn facebookcontacten scroll, en daar toch een wagonlading duckfacefoto's vind! Recentelijk geplaatst zelfs. (Ze was trouwens wel dronken op die foto's. Daar zou het ook aan kunnen liggen.)
Ik ben er op gaan letten, en naar wat ik gezien heb, leeft de duckface meer dan ooit. Nou kan ik met enige trots zeggen dat er geen enkele foto van mij te vinden is waar ik poseer als onze bekende parkbewoner. Ik heb het nooit een erg intelligent gezicht gevonden eerlijk gezegd. Nogmaals: als jij het leuk, sexy, stoer of weet ik veel wat de beweegredenen ook zijn om een duckfacefoto te posten: mijn zegen heb je. Maar het boeit mij eigenlijk wel, hoe iemand er op komt. Hield de bedenker op een dag een camera voor zijn gezicht en dacht hij/zij: kom, dat is nog eens een idee. Ik doe mijn mond alsof ik een eend ben, dat wordt vast een rage die ieder sociaal-geavanceerd tienermeisje na gaat doen? Lijkt me toch niet. En hoe komen andere mensen er dan aan? Je denkt toch niet: jeetje, als iedereen dat doet, dan ik ook maar, ookal zie ik er dan uit of ik in een gekkengesticht moet?
Als dit toevallig gelezen wordt door een duckface-meisje, reageer alsjeblieft even. Ik kan niet wachten om me verder onder te dompelen in de sociale parkvijver die Duckface heet.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen