Pesten is het ergste wat er is, ik ben mijn hele basisschool tijd gepest. Ik kon niks goed doen, ik was lelijk. Ik werd in elkaar getrapt en uiteindelijk komen de pesters er mee weg en heb ik er de rest van mijn leven last van, aan mijn situatie kan niks meer gedaan worden maar wel aan die van anderen kinderen. Wordt niet boos op iemand omdat die gene met iemand omgaat die je niet mag, want mensen veranderen daar echt niet door. Ga iemand niet uitschelden omdat die hogen cijfers haalt en achter loopt in de mode, je kan aan die gene ook vragen of hij/zij je wil helpen met die moeilijke leer stof. Kijk niet mee als iemand in elkaar wordt getrapt, maar stop het, zeg er iets van! Misschien komen ze dan op jou af ja, maar dan ben je met zijn tweeën en groten kans dat nog meer mensen je dan gaan helpen.

Dit is wat je met pesten bereikt:
~ Elke 30 minuten denkt een kind dat gepest wordt er aan om zelf moord te plegen
~ Elke 7 minuten wordt er een kind gepest
~ 100 leerlingen nemen een wapen mee naar school
~ 43% van de kinderen tussen de 10 en de 17 is op internet gepest
~ 1 op de 7 kinderen zegt gepest te worden
~ 9,200 kinderen wordt mentaal aangevallen op school

En dit zijn de dingen die we weten, er is een hele grote kans dat het veel meer is.
Nu denk je misschien, maar als ik nu stop, stop alleen ik, wat hebben we daar aan?
Nauw, heel veel! want iedere stap telt, als jij stopt gaan anderen ook na denken en zo gaat het van zelf.
Stop dit pesten nu, voordat het moorden worden...

~Elk jaar plegen er gemiddeld 3 kinderen zelf moord
~Elk jaar doen er gemiddeld 100 een poging...

Dare to be strong
Dare to stop this hell

Reageer (5)

  • Laleah

    Wat een prachtige blog! Heel krachtig en helemaal waar! Mijn pesterijen waren mede een reden waarom ik de vertrouwenspersonen wilde oprichten. Mensen moeten hierover communiceren.
    Laat ik er dan ook even open over zijn, ik ben mijn hele basisschool en halve middelbare schooljaren ook gepest, zo erg dat ik met stenen ben bekogeld en ook in elkaar ben getrapt. En waarvoor? Joost mag het weten. Ik was anders, ik was klein, ik was mager, lelijk en had een bril en beugel. Afschuwelijke redenen. Jokes on them, want omdat ik mager was, heb ik nu een super slank lichaam, omdat ik een beugel had, heb ik nu strakke witte tanden, omdat ik klein ben, ben ik schattig en kan ik torenhoge hakken dragen en omdat ik een bril heb, kan ik die zelfs gebruiken voor Fashion! In your face!!! ^^
    Eerlijk is eerlijk, boontje komt om zijn loontje en zij die vriendelijk en geduldig zijn, worden lachend door de wereld ontvangen!

    7 jaar geleden
  • Paardenvriend

    Ik ben nu echt sprakenloos. Ik zelf heb gelukkig nooit gezien dat er gepest word maar ik heb mezelf gezworen die persoon te helpen.

    Vooral nu je alle aantallen zien die gepest word enz... Bizar. Soms denk ik echt wat is dit voor zieke wereld. Waarom gaan mensen zó met elkaar om?!

    Pesten is vreselijk, meer dan vreselijk... Ik weet niet welk woord ik kan gebruiken om te zeggen hoe creselijk pesten is....

    7 jaar geleden
  • SelenaGomez1

    Zo erg!!!

    1 decennium geleden
  • Larry2fab4u

    Wow....
    Ik heb nog nooit gepest
    (ben ik trots op!)
    Ik ga dit versprijden! Bye xx

    1 decennium geleden
  • zarryfeels

    wow

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen