Er staan twee kampen tegenover elkaar: Twilight en Harry Potter. De Twilightfans vinden Twilight beter, de Harry Potterfans vinden Harry Potter beter. Er zijn ook nog altijd mensen die geen kant kiezen en allebei of geen van beiden leuk vinden.
De Harry Potterfans vinden dat Twilight dingen van Harry Potter heeft afgepakt. Zo kwam de laatste Harry Potter film in twee delen en de laatste Twilight ook, zij vinden dat Twilight het van hun heeft afgepakt. Verder vinden ze de weerwolven van Twilight grote puppies en de vampieren nogal gay -zijn ze ook, geloof me-.
De Twilightfans, ook wel TwiHards genoemd, zijn het daar absoluut niet mee eens. Zij vinden Twilight veel realistischer en vinden dat elk Harry Potter-boek steeds om hetzelfde draait: het verslaan van Voldemort. Ook vinden ze dat de schrijfster, Stephenie Meyer, beter, omdat zij niks heeft veranderd om de fans, terwijl J.K. Rowling dat wel deed -ze liet Harry Potter leven, terwijl ze hem eigenlijk wilde doden-.
Eigenlijk hebben ze allebei gelijk over dingen en ongelijk over dingen. De weerwolven van Twilight zijn grote puppies, maar officieel zijn het geeneens weerwolven, het zijn shape-shifters. En Twilight heeft dat met de laatste film in twee delen niet gestolen, in het boek Breaking Dawn stond gewoon te veel omdat in een film te kunnen verwerken, wat hetzelfde is met Harry Potter and the Deathly Hallows. Verder is het ook niet zo dat Twilight realistischer is, kom op, een stel glinsterende vampieren en mensen die in weerwolven veranderen is totaal onrealistisch, maar de Twilightfans hebben wel gelijk over dat veranderen van de verhaallijn.
Ik moet eerlijk toegeven, ik vind Harry Potter en Twilight allebei leuk en vind dus ook dat je Twilight en Harry Potter totaal niet met elkaar kan vergelijken. Ook vind ik dat je de fans niet moet aanvallen en ze in hun waarde moeten laten. Je schiet er namelijk helemaal niks mee op om te zeggen dat Harry Potter slechter is dan Twilight als je Harry Potter nog nauwelijks hebt gelezen of als je Twilight zelf goed vindt.
Ik zou zeggen, Vrijheid Van Meningsuiting en ga mensen dus ook niet aanvallen vanwege hun mening over een film of een boek.

©Kim (Staat ook op mijn andere account, UnderTheSea)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen