Ik weet dat jij mooi bent. Je bent prachtig. Een pure schoonheid! Jij bent alleen de enige die dat nog niet weet.
Kijk in de spiegel. En kijk niet naar je puistjes, vet of lengte. Kijk niet naar de glans van je haar of naar de breedte van je heupen.
Kijk naar je ogen. Het zijn twee schitterende lichtjes in je gezicht die niemand anders heeft. Met die ogen kijk jij naar de wereld, je leven en jezelf. Alleen zie je jezelf maar half. Je ziet een meisje met twee benen, twee armen, een neus, een buik, een mond, een hals, een rug, twee handen, twee oren, haren en twee ogen. Niet erg opvallend, zul je denken. Ieder ander meisje op aarde ziet er ook zo uit.
Fout!
Niémand zie er uit zoals jij. Jij bent jij. Zíj, dat ene beroemde meisje op tv of uit dat tijdschrift is jou niet. Als je naar haar kijkt zie je niet jou en niet haar. Je ziet een beeld dat anderen van haar gemaakt hebben.
Maar jij bent een schitterend, uniek en heel lief meisje. Jij hebt alle tijd nog om een vlinder te worden. Om uit te vinden wie je bent. Jij hoeft je niet aan te passen aan anderen om mooi te zijn!
Want dat ben je al lang. Sinds de dag van je geboorte tot op dít moment. Jij bent mooier dan de mooiste bloem, mooier dan de kostbaarste diamant en de helderste ster aan de hemel. En dat zal nooit veranderen, zolang je er maar in blijft geloven!


Jij bent niet de enige die huilt vanwege haar uiterlijk. Je hebt al het recht om onzeker te zijn en je emoties te uiten. Maar niemand heeft het recht om jou wijs te maken dat je niet mooi bent. Want iedereen die dát beweerd, is nog blinder dan jij eerst zelf was.

...

Kijk nog eens in de spiegel. Glimlach.
Wat zie je?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen