Ik heb oppeens een kleine obsessie met de oprichters van Zweinstein, Rowena Ravenklauw, Helga Huffelpuf, Goderic Griffoendor en Zalazar Zwadderich.
Zo zat ik op google afbeeldingen plaatjes van ze op te zoeken, en aangezien ze niet tot nauwelijks in de films te zien zijn, vind je alleen plaatjes dat door een fan gemaakt is. Toen viel me iets op. Hoe ze worden afgebeeld.
Zalazar heeft meestal een boze uitdrukking op zijn gezicht of kijkt arrogant, en heeft veel dure sieraden om. Ook heeft hij vaak een spits gezicht, en zwart of wit haar. Hij is dus ook duidelijk de "badguy"
Goderic daarintegen, staat altijd trots te lachen, en hij ziet er echt uit als een held. Hij is duidelijk gespierd, en heeft rood haar, maar dat komt omdat het dan goed past in het kleuren thema rood en goud.
Rowena ziet er meestal verveeld uit, alsof ze alles al weet. Ze heeft altijd donker haar, en blauwe ogen, maar ook dat hoort bij haar kleuren thema, namelijk blauw en brons/geel. Ze heeft vaak een boek in haar hand, dat natuurlijk op kennis en wijsheid wijst.
Helga. Ze lacht vaak onozel, en staat er altijd een beetje raar en ongemakkelijk bij, alsof ze er niet bijhoort. Alsof ze het domme dikke meisje is tussen de slimme slanke rijke meiden. Ze word vaak afgebeeld met rood of blond haar, en soms nogal mollig, wat door alle kenmerken dom overkomt.

Het totaalplaatje is dus dat Goderic Zalazar heldhaftig heeft weten te stoppen, toen hij aan zwarte kunsten deed, Helga Goderic aanbid, en dat Rowena met haar ogen rolt en weer verder gaat in haar boek.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen