.
Wat is het heet binnen. Ik voel de druppels al langzaam langs mijn slaap naar beneden druppelen. Alles is wazig door de damp die in de lucht hangt.
Niet dat ik wat zou kunnen zien als de damp er niet was, het is namelijk pikkedonker. Door de damp op mijn glazen zie nog minder.
Terwijl ik probeer te kijken wat er aan de hand is hoor ik een geluid. Het lijkt net of er geveegd wordt. Ik heb nog nooit iemand zo horen vegen.
Ik probeer de damp van mijn glazen af te vegen en me te concentreren op het geluid. BOEM!
Au, dat heb ik niet aan zien komen. Wat het ook is geweest. Het is nu heel dichtbij, wacht het is geen geveeg, maar gekras. Gekras van potloden!
Ik hoor gekras op het papier, op de muren, op de spiegels, op de ramen, op de deuren. Overal! Het krassen wordt harder en harder tot ik niks meer kan horen dan het gekras. De gummen proberen de krassen weg te gummen.
Daarnaast vliegen er papieren door de lucht. Het wordt voller en voller. Ik probeer een weg te banen naar de dichtsbijzijnde deur.
Die ik nu niet meer kan zien, door de boeken die zich hebben opgestapeld. AU! Die pen krast zo door mijn huid. Een ijzeren geur schiet mijn neusgaten binnen.
Ik zie opeens allemaal kapotte stukken van de pen vliegen. Blijkbaar is er een boek op gevallen. Ik moet opschieten voordat het erger wordt.
Verderop zie ik dat de inktpotjes kapot worden geslagen. Alle spetters vliegen door de lucht. Ik probeer ze te ontwijken, maar het lijkt net of ze het op mij hebben gemunt. Ik voel me vies. Ik ben kletsnat door het inkt en mijn gezweet.
Ik probeer een blaadje op te vangen en mezelf daarmee schoon te vegen, maar voordat ik ook maar aanstalten kan maken, vliegt het al uit mijn handen. Zo de lucht in. Ik kijk toe tot het een zwart punt veranderd. Net wanneer ik weg wil kijken zie ik het puntje opeens groter worden.
Tot mijn verbazing iss het geen blaadje, maar een BOEK!
Jammer genoeg merk ik dat te laat op. Het is nu te laat om nog weg te rennen.
Met samengeknepen ogen wacht ik tot de laatste secondes. Wachtend op de onvergetelijke klap.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen