Yep, vandaag wil ik het hebben over het schrijven van een boek, over hoe ik te werk ga als ik een boek schrijf en over het boek wat ik nu aan het schrijven ben.

Deel 1 – Het idee
Het idee voor dit boek begon eigenlijk met een simpele afbeelding.Ik zag het en dacht gelijk: ‘Wauw, ik wou dat ik in een wereld kon leven waarin zoiets mogelijk zou zijn.’. Nou is dat natuurlijk niet mogelijk in onze wereld, maar uit het verlangen voor zo’n wereld is mijn boek voortgekomen. Ik ben een groots fan van alles wat met steampunk te maken heeft en fantasy laat ik ook niet links liggen. Ik vond en vind het nog steeds jammer dat er niet meer samensmeltingen van die twee bestaan, dus bedacht ik om er zelf een aan toe te voegen.

Deel 2 – De eerste stappen
Ik had dus nu het idee, maar tegelijk wist ik nog helemaal niet hoe de wereld eruit zou moeten zien, of er alleen mensen in die wereld bestaan of dat er meerdere rassen in kwamen. Meestal laat ik er dan nog een paar dagen overheen gaan en verfijn ik de beelden die ik in mijn hoofd heb.
Het belangrijkste als je een mix tussen twee genres schrijft is: hoeveel gebruik ik van de een, en hoeveel van de ander? Ik ben gegaan voor een verdeling per ras, de meer gelovige rassen zijn gericht op magie en de ongelovigen juist op technologie, ja, nu heb ik prijsgegeven dat het boek meer dan alleen het mensenras bevat. Meh, dat is geen spoiler, fantasy met alleen mensen kan saai zijn tenzij je Game of Thrones bent.Waar je ook niet omheen komt als je een boek wil schrijven zijn je personen, hun persoonlijkheid en hun plaats in de wereld, de veranderingen die ze doormaken en de problemen die ze tegenkomen. Hier ga ik nog niks over zeggen, als je zo nieuwsgierig bent om daar achter te komen dan mag je het boek lezen als ik klaar ben.

Deel 3 – Het verhaal
Kort samengevat: Het gaat over een jongen die door het de daden van zijn vader verstrikt raakt in een oorlog waar hij niks mee te maken heeft.
Klinkt dat interessant? Ja: goed. Nee: pech, ik mag het idee, mijn boek.
Ok, genoeg met de droge opmerkingen want dit is best wel een belangrijk stuk, maar er valt niet veel over te zeggen, als ik begin met schrijven komt het vanzelf, het speelt zich als een soort van film voor mijn ogen af en ik schrijf gewoon op wat ik zie. Alle twists zijn wel eerder uitgedacht voordat ik ze schreef, het is zoiets als: ‘Ok, nu wil ik dat het verhaal die wending neemt.’.

Dat is de meest diepe beschrijving die ik je kan geven over hoe ik werk als ik een boek schrijf, ik ben er nu net iets verder dan de helft mee en werk er al aan sinds begin 2013, hier hebben wel lange pauzes tussen gezeten, tijden waarin ik geen inspiratie had of gewoon geen zin had om aan het boek te werken omdat ik bijv. veel drukker was met dichten.

Dat is weer alles voor vandaag, het is tijd om terug te komen in de flow van een post per week.
Oh, en sinds het nu nacht is: goodnight mensen!

Reageer (1)

  • Zoldyck

    Klinkt eigenlijk best professioneel...

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen