Mijn lievelingsrecept voor chocoladetaart!

Nodig:
1 heel pak bastogne koeken
130 gram zachte boter.
3, 2 dl slagroom
2 afgesneden eetlepels fijne tafelsuiker
Een miniem snufje zout
120 gr zachte boter
450 gr chocolade van de beste kwaliteit, in stukken gebroken
1 dl melk Cacaopoeder om mee te bestuiven

Aan de slag!
Vet de springvorm in met wat boter. Haal alle koeken uit het pak en verkruimel ze tot hele kleine kruimeltjes. Bijvoorbeeld met een deegroller. Laat de boter iets smelten en roer dan de zachte boter door de bastognekruimels. Zorg ervoor dat het een geheel is. Plak daarna het mengsel in de springvorm aan de onderkant en aan de zijkant zodat het een goede bodem is voor de vulling van de taart. Laat het in de koelkast hard worden en giet daarna de vulling erover heen.

De bereiding voor vulling:
Breng de slagroom, de suiker en het zout in een pan aan de kook. Pak de pan zodra het mengsel kookt van het vuur en doe er de boter en chocolade in. Roer tot alles volledig gesmolten en gemengd is. Laat het mengsel iets afkoelen. Toer er de koude melk door tot het mengsel glad en glanzend is. Soms lijkt het alsof het mengsel schift. Laat het nog iets verder afkoelen en klop er nog wat koude melk door tot het weer in orde is. Giet het mengsel in de hard geworden taartbodem en schraap daarbij alles met een spatel uit de kom. Schud de taart om de vulling gelijkmatig te verdelen en laat de taart 1-2 uur tot kamertemperatuur komen.Bestuif de taart met cacaopoeder. Als het goed is heb je de brosse taartbodem met een vulling die glas is en als boter gesneden kan worden

Eet smakelijk! Xx

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen