Dit is geen nieuws meer, toch? 2016 staat voor de deur. Nog een paar daagjes of een aantal uren. Maar hoe is mijn 2015 geweest? Ik ben iemand die veel vergeet ook al onthoud ik veel. Laten we zeggen dat de dingen die ik niet zou moeten vergeten, ik meestal vergeet en de dingen die ik liefst achterwege hou, me altijd volgen. Ik zag ergens op het internet een foto en ik kreeg meteen inspiratie om het ook te doen.

Het was een foto van een soort theelichthouder met allemaal kleine briefjes in. Ik besloot in het begin van 2015 iedere dag dat me iets interessants overkwam (ongeacht positief of negatief), op te schrijven wat er die dag gebeurde. Ik heb mijn droevigste en meest deprimerende dagen van 2015 op papier geschreven en mijn leukste en meest onvergetelijke dagen. Natuurlijk ook de doelen die ik wilde bereiken, uitspraken die ik prachtig vond tijdens het jaar en af en toe een foto.

Nu het bijna 2016 is, kan ik eindelijk de papieren uithalen en één voor één opnieuw lezen, en me herinneren hoe mijn 2015 is geweest. Hoe ik ben verandert en wat hetzelfde is gebleven. Hoe vrienden mij steunden of hoe ik ze uit mijn leven heb gewist omdat ze mij enkel slecht lieten voelen. Hoe sterker ik ben geworden door alle mislukte pogingen en hoe dat er altijd een nieuwe dag komt en de moeilijke periodes altijd gewoon voorbij gaan.
Ik ben er zeker van dat ik dit jaar opnieuw hetzelfde ga doen. Kleine gekleurde papiertjes gebruiken om mijn herinneringen op te schrijven en ze nooit bekijken tot het volgende jaar er bijna is. Wie doet er met mij mee?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen