Na mijn vakantie in Griekenland weet ik zeker dat ik niet meer zonder social media kan. Toen ik mijn vakantie boekte heb ik er duidelijk op gelet dat er Wi-Fi aanwezig was. Ik was natuurlijk erg blij toen ik zag dat dit perfecte hotel niet alleen een mooi uitzicht had over de heldere zee, maar ook nog een Wi-Fi in de bungalow.
Nietsvermoedend ging ik op vakantie denkend dat ik al mijn social media kanalen kon bijhouden in de week dat ik in Griekenland zat. Bij het inchecken van het hotel was alles nog koek en ei. Vriendelijk personeel die mij de weg leidde naar mijn bungalow. Tot dat ik aankwam in mijn bungalow en eerst maar eens wou kijken of ik nog berichten had gemist op WhatsApp, Facebook en Instagram. Met een gerust hart drukte ik op de instellingen van mijn telefoon om vervolgens door te gaan naar de Wi-Fi functie. Maar tot mijn schrik was er geen enkele Wi-Fi verbinding.
In mijn leven heb ik nog nooit zo hard gerent. Ik moest en zou een Wi-Fi verbinding hebben in mijn bungalow. Bij de receptie aangekomen vertelde een vrouw in gebrekkig Engels dat er helaas een storing was aan dit deel van het eiland en dat de Wi-Fi voor de rest van de week plat zou liggen. Mijn hart stond even stil. Zou ik dit overleven? Ik wist dat ik verslaafd was aan mijn telefoon en zeker aan social media, maar zou ik echt zo verslaafd zijn?
Helemaal van slag liep ik terug naar mijn bungalow waar ik mijn koffer uit verveling maar ging uitpakken, iets wat ik normaal nooit op vakantie doe. Mijn gedachten gingen telkens uit naar of ik niet een belangrijk bericht had gemist op WhatsApp of Facebook, een leuke foto op Instagram of een lelijke foto op Snapchat.
Eén uur later had ik mijn koffer uitgepakt en was alles in de bungalow netjes. Nu moest ik iets verzinnen om mij bezig te houden. Daarom besloot ik een lijstje te maken met wat ik deze vakantie zou kunnen gaan doen zonder dat ik uren kwijt zou zijn aan social media. Ik bedacht om een boek te gaan lezen, misschien een wandel te gaan maken, de lokale specialiteiten te proeven en de taal een beetje te leren.
Dit lijstje heeft mijn vakantie gered en eigenlijk ben ik er wel dankbaar voor dat ik een week lang geen Wi-Fi had. Eindelijk zag ik de wereld zonder op een schermpje te kijken. De eerste twee dagen waren wel moeilijk, maar naar mate de tijd verstreek had ik helemaal niet door dat ik mijn social media mistte. Die week heb ik veel leuke mensen ontmoet, erg mooie plekken ontdekt, lekker gegeten in restaurants en bij mensen thuis en de taal ook een beetje onder de knie gekregen.
Helaas begon mijn social media verslaving weer toen ik terug kwam in Nederland. Mijn telefoon ontplofte toen ik landde in Nederland. Mensen waren ongerust en vroegen waarom ik niet antwoorde. Ook waren er genoeg updates op Facebook, Instagram en Snapchat die ik allemaal moest checken. Hierdoor ben ik zeker een halve dag bezig geweest om alles weer bij te kunnen houden.
Een vakantie zonder Wi-Fi is leuk en ik zou het zo vaker doen. Je ziet de wereld met je ogen en niet door het schermpje van je telefoon. Ik heb die vakantie zoveel beleefd en nieuwe dingen geleerd. Dan is alleen wel het nadeel dat je niet kunt communiceren met de mensen thuis. Zij worden ongerust en als ze je snel nodig hebben, ben je eigenlijk niet aanspreekbaar. Natuurlijk zouden ze kunnen bellen of sms’en maar dat loopt ook snel op in de kosten.
Ondanks dat zou ik het iedereen aanraden. Gewoon lekker een week op reis gaan en niet aan je social media hoeven denken.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen