Keuzes maken moet iedereen, gelukkig, helaas. Soms kan het heel fijn zijn dat je gewoon de keuzes kan en mag maken, maar soms raak je er redelijk gefrustreerd van. Dan weet je gewoon niet wat je moet kiezen, omdat het allebei zo leuk is, of juist allebei niet. Dan wens je dat het kiezen afgeschaft word, zodat het gewoon lekker duidelijk is watje moet doen. Gelukkig, helaas is dat niet zo.

Soms is het beter om gewoon iemand anders te vragen om te kiezen, of het door zo'n online kiesprogrammaatje te laten doen. Maar als dan eenmaal is gekozen, ben je toch niet gelukkig met de keuze. Iets in je zegt dat het geen goede keus is, of dat je het gewoon zelf moet doen. Soms is dat ook beter, gelukkig, helaas.

Soms moet je een keus weloverwogen maken, en ga je alle voor en nadelen langs. Maar soms begin je daar juist nog meer door te twijfelen, en kun je beter rechtdoorzee gaan en gewoon zeggen; dat doe ik, en dan gewoon er niet meer aan denken. Soms is dat beter, gelukkig, helaas.

En als je dan eenmaal hebt gezegd; dat doe ik, moet je het gewoon doen. Zoals dat ik gewoon ervoor gekozen heb dat ik dit ging schrijven. En dan is er nog een ding dat ik niet kan kiezen, is dat gelukkig of helaas?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen