even als informatie vooraf, ik heb al n oneindigheid n account op quizlet, was voor lange tijd gestopt, maar ben nu weer terug! en natuurlijk ga ik vernieuwingen doorvoeren ^_^, daarbij hoort een totaal nieuw profiel, maar t is zonde om mn ouwe profiel vol met kletspraatjes die zo typerend voor mij zijn weg te gooien, dus zet ik ze (zoals ik lang geleden al had moeten doen) maar gewoon hier in mn blog neer, ik zoek t echt niet om ze te sorteren, dus kopieer ik gewoon mijn oude profiel hierheen (inclusief sappig afscheidsbericht ^^)... dus, als om me voor te stellen, presenteer ik bij deze *trommelgeroffel* Mijn Oude Profiel!


Ik ben gestopt met schrijven (alleen op quizlet, niet in rl) omdat ik ontevreden ben over hoe ik schrijf (dus ik wil niet iets waar ik ontevrede over ben op t internet zetten) en gewoon omdat ik t niet meer zoek. MAAR ik wil wel mijn nieuwste indruk achter laten, dus speciaal voor jullie & omdat ik arrogant ben, maar dat niet kan verbergen, Het geheim van schrijven. -->

Ik ben er achter, Het geheim van schrijven is arrogant zijn. je moet geloven dat wat jij schrijft, het beste is wat er ooit geschreven wordt. (OK, ik zeg niet dat je je boven de grote schrijvers van onze tijd en daarvoor verheven moet voelen, maar toch op zijn minst een van de beste van quizlet) maar, als je laat doorschemeren in je schrijven dat je gelooft dat je de beste bent, dan mist je schrijven iets, dan zal iedereen toch t gevoel hebben dat er íets niet klopt. dus je moet geloven dat je de beste bent, maar niet schrijven alsof je dat gelooft. (volg je t nog? want voor mij klinkt t niet helemaal logisch... let maar op, het wordt nog veel verwarrender! --> ) maar da's nog niet alles! schrijven moet natuurlijk - zoals in vele clichéë weisheden wordt verteld - vanuit het hart komen. maar het is niet echt goed voor je hart om te weten dat je arrogant bent, dus als je in je hart weet dat je arrogant bent, dan zie je dat in je schrijven (als je het vanuit je hart laat komen tenminste) terug, en dan heb je weer dat probleem van eerder, als er in je schrijven te zien is dat je arrogant bent, dan zijn lezers niet tevreden. dus, kort samengevat wat je moet doen: je moet arrogant zijn, maar dat zo goed verbergen voor je zelf houden dat je het in je hart niet weet, zodat je vanuit je hart kunt schrijven zondder dat je laat merken dat je arrogant bent. capiche?

dan volgt hier mijn profiel:
eerst ff de verklaring van mijn naam,
Scarlet Carson is - natuurlijk - niet mijn echte naam. (wat wel mijn echte naam is ga k niet aan jou schattige neusje hangen :P) een Scarlet Carson is de naam van een roos,. je ziet hier waarschijnlijk nog niet helemaal de ironie van in, maar laat me t uitleggen, de Scarlet Carson bestaat niet,.. (mijn plaatje is een foto van een gewone roos) de S.C. zou je bijna een mythische roos kunnen noenmen - hij komt alleen in verhalen voor - vandaar ook de ironie over mijn hobby; rozen kweken. het is niet zo dat k mezelf zie als iets mythisch hoor, het is gwoon n leuk verhaal. in de film v for vendetta komt deze roos ook voor, maar in het boek is het de roos een violet carson, die wel echt bestaat,(zie fotoboek) en die ik persoonlijk veel toepaselijker vind, maar om dat te begrijpen moet of ik jou het plot van de film uitleggen, óf jij gaat de film kijken (dit zou de beste optie voor jou zijn aangezien ik niet vanplan ben het plot uit te leggen:P)
maargoed genoeg over rozengeur en maneschijn,
nog wat meer over mijzelf (srry dit gesprek verloopt nogal egocentrisch vertel eens wat meer over jezelf in mn gb :P)
ik ben vreselijk verslaaft aan verhalen,. weet t, klinkt droog, mr is echt zo, heb al n groot deel van de plaatselijke minibieb gelezen, (niet alles hoor, het is niet zo dat k niets anders doe dan lezen en per dag 20 boeken lees, mr elke maand toch wel n stuk of 10) heb absoluut geen geduld met verhalen, moet weten hoe het afloopt en als ik er eenmaal midden in zit is t wel heel moeilijk om los te laten^^, het is wel heel jammer dat ik het plot vaak al halverwege t boek doorzie, niet dat k zo'n moordend leestempo heb, ik lees veel, niet snel. bovendien lees ik niet alleen graag, ik kijk ook veel films, luister naar wat de mensen om me heen zeggen (weet t, zo leef ik meer in andermans wereld dan in die van mezelf, maar ik ben tevrede zo ^^)
mijn 2e, iets minder grote verslaving is muziek, ben zelf compleet hopeloos op dat gebied,. kan amper op de beat mee klappen. (ik wéet dat je denkt dat dit overdreven is mr het is echt zo) deze verslaving heeft wat met mijn verhalen verslaving te maken, want muziek vertelt ook een verhaal (weet dat dit allemaal dramatisch klinkt mr kan geen fatsoenlijke manier bedenken om het te vertellen) niet alleen de tekst, maar de muziek op zich ook, de toonhoogte en snelheid hebben een hele eigen taal. de muziek waar k van hou is voornamelijk emo muziek, geen idee waarom, ben zelf helemaal geen emo, of gothic of hardrock fan, ben denk k n beetje normaal :P
verder teken & schilder ik graag, niet dat er iets opvallends uitkomt, of dat k r überhoubt echt de goede spullen voor heb, mr mn vrienden reargeren best positief (je hoeft mij niet uit te leggen dat dat grotendeels overdreven is, zelfs als mijn zwakke weerspiegeling van mijn hoofdinhoud niet extreem lelijk is ;) )
k vertel graag, niet veel, alleen verhalen, t is echt niet zo dat k uren kan kwaken over hoe móoi mn nieuwe schoenen nou eiglk zijn, en dat ze hun prijs waard waren:P t is zo dat k ooit, nog niet zo lang geleden, toen k n volstrekte vreemde tegen kwam en ik op een of andere manier met m aan de praat raakte (het klinkt zo n beetje als een sprookje ofzo, mr t was echt de harde werkelijkheid, met haar stompzinigheidjes als recht voor zn neus over een stoeptegel struikelen - wat overigens alleen mij kan gebeuren :S) over een manga serie, aan het eind van mijn verhaal zei hij dat ik een intrigerende vertelstem heb, ik ben hem sinds dien niet meer tegen gekomen, en ik weet dat het totaal onlogisch is, mr het compliment is me bijgebleven ^^ om mezelf enigsinds te verklaren:P

geweldige uitspraken:
I'd like two words on my tombstone: 'what if?' (film: the number 23, geweldig als je van paranoia houdt)
wees mooi, en hou verder je kop (boek: wildernis sonate; over wolven en muziek)
sarcasme is niet de ordinairste vorm van humor, het ís geen humor (boek: de brandende brug; geweldige uitspraak, mr ben t r niet mee eens;))
My Dream's But A Drop Of Fuel For A Nightmare (liedje van sonata arctica, de titel aleen is al geweldig (hoera))
"Give me six lines written by the most honorable of men, and I will find an excuse in them to hang him." (kardinaal de Richelieu)
the biggest fish in the river gets that way by never being caught (film, big fish, gewoon geweldig hoe fantasy en realiteit daar verdraaid zit ^^)

is het je ooit opgevallen dat het woord 'live' wel extreem veel op t woord 'evil' lijkt,.. sterker nog, draai een van de 2 maar eens om(baby) - hou van toeval/lot/ al die andere benamingen waarvan ik vermoed dat er hetzelvde mee bdoelt wordt.. om dezelvde reden als waarom ik van het leven, de dood & alles daar tussen/er omheen/er boven/onder,.. etc, hou. ja alweer verhalen
ik hou van alle soorten kunst (voor de genen die nu schrikken, lees het woord 'soorten' ovenieuw.. -_-') dus echt niet van alle kunst (of alle verhalen, ben zo nu en dan best kieskeurig(cool)) omdat alle kunst eigenlijk het zelvde wil berijken, zich uitdrukken, een gevoel over brengen, kortom, een verhaal vertellen.
-

zoals bekend zit het leven vol verrassingen, en sta je nog wel eens versteld van het leven... waar ik me zojuist over verbaasde, was t feit dat er een slak (van ruim 5 cm, met huis en al, voor degene die van details houden) op de muur van de keuken zat. en de keuken is hemels breed zo'n 10 meter van de dichtsbijzijnde ingang verwijderd, en bovendien bevond het stuk muur waar de grote slak zat, zich zo'n 1.5 m boven de grond. mijn vraag: hoe is die slak daar gekomen, en waarom besloot hij dat hij in onze keuken moest rond gaan neuzen? de antwoorden zijn tot nog toe onbekend.

-
ik hou van verhalen, maar natuurlijk niet alléén van verhalen, maar over die andere liefdes hoor je misschien later meer... (puh)

je vraagt je mss af, ign wáarom is ze zo open?:8 nou, ten eerste wil k ff dat je stil staat bij t feit dat mensen hier bekennen dat ze zelfmoord willen plegen, of dat ze zichzelf snijden, vraag jezelf dan ff af, is dit wel heel 'open'? nou, nee dus, mr iig is dit gewoon iets waar ik aan denk bij de woorden 'kort iets over: mezelf in dit geval' en k dacht, als r dan toch zo nodig iets over mezelf moet komen te staan, dan mr n paar hersenspinseltjes, want geloof t of niet, bij elkaar heb k over 'dit -be- denken' nog geen halve minuut gedaan...

Heb ik ooit verteld hoe leuk ik het vind om gedachtenspinsels op papier te zetten? het is heerlijk om een discussie met mezelf aan te gaan (helaas kom ik nooit verder dan gelijk spel -_-':P) of om dingen na te gaan. is het je ooit opgevallen hoeveel we niet weten? er zijn zoveel 'ietsen' die zich recht onder onze neus bevinden, maar we weten óf beseffen niet dat het er is. elk mens om je heen heeft een eigen leven, met ups en downs, dramatische rampen en momenten van puur geluk. en zij hebben ook hun eigen vragen over het leven. maargoed, de conclusie voordat ik té sentimenteel ga doen: het leven is complex (why on earth kom ik daar nu pas achter -_-' ieder mens dat ook maar een beetje rationeel denkt wist dat al lang... maargoed, ik ben niet rationeel van nature :Y))
veel van wat hierboven staat is gewoon een gedachten, grote kans dat ik, 10 min nadat ik het geschreven had, er alweer anders over dacht, maar ik ben simpelweg te lui om het dan nog te verbeteren (krul)
(dus beoordel me niet aan de hand wat hier staat, het enigste dat je veilig kunt concluderen is dat ik wispeltuurig ben en van verhalen hou ;))
voor de mensen die het niet met me eens zijn over iets wat ik hier boven heb geschreven, meld dat gerust, ik hou van discussies, maar gebruik ajb geen grove woorden (A)

maar later meer over mij
x

compleet lulverhaal? I KNOW!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen