Jasmine You - herdenkingsartikel
file - 15.08.2009 19:45
auteur: meg
vertaling: Nathalie
Een artikel ter herdenking van Jasmine You, de bassist van Versailles, overleden op 9 augustus 2009.


KAMIJO zei ooit “om het leven echt te leven, moeten we nadenken over de dood.” Jasmine You geloofde hier ook in, en samen met zijn bandleden vertaalde hij deze gedachten naar muziek, muziek die over de hele wereld luisteraars in vervoering bracht.

Zowel vrienden als fans beschreven Jasmine You als een geweldig persoon, en altijd met een lach op zijn gezicht. Hij was een hulpvolle en gevoelige vriend die anderen belangrijker vond dan zichzelf. Jasmine was een attent persoon, en zijn kracht en motivatie zorgden ervoor dat hij met succes een muzikale carrière heeft kunnen opbouwen.

Kageyama Yuuichi, zoals hij echt heet, werd geboren op 8 maart in de prefectuur Aichi. Onder de stijlvolle flair van Jasmine ging een typische man schuil, inclusief liefde voor auto’s, motorsport, muziek en films. In tegenstelling tot die mannelijke hobby’s, stond Jasmine You toch het best bekend om zijn vrouwelijke schoonheid. Jasmine omhulde zichzelf met schoonheid, in elke vorm mogelijk, en leefde zijn leven in luxe. Hij genoot van zowel natuurlijke schoonheid in landschappen en bloemen, als materialistische schoonheid in mode, auto’s en stijlvolle gebruiksvoorwerpen.

In de muziekwereld was hij makkelijk te herkennen door zijn weelderige kostuums, getoupeerde haar en overdaad aan accessoires; overigens allemaal zelf ontworpen. Van begin tot eind heeft Jasmine ons laten zien dat schoonheid en mode de grenzen van geslacht voorbijgaan.

Jasmine You werd voor het eerst in de visual kei scène gesignaleerd in 1998, toen hij speelde in Jakura, een band uit Nagoya. Ze bestormden de indies scène eind jaren ’90 als één van de voornaamste bands van het Marder Suitcase label. Ondanks wisselingen in line-up heeft Jakura aan een aantal compilatie releases meegewerkt en meer dan tien releases uitgebracht.

Na de break van Jakura in 2003 bleef Jasmine onafhankelijk door in een aantal sessiebands te spelen en vertrok uiteindelijk naar Tokyo. HIZAKI, al lang een vriend van Jasmine, vroeg hem in juni 2006 om in zijn soloproject HIZAKI grace project te spelen. Naast het spelen van concerten, heeft hij meegewerkt aan drie releases van dit project.

In 2007 kwam de grote doorbraak, toen in maart bekend werd dat You de bassist werd van Versailles, de band opgericht door KAMIJO (ex LAREINE) en HIZAKI. Het concept paste perfect bij You; een aristocratische theatrale band, met als filosofie “de absolute schoonheid in vorm, geluid en esthetiek”. Al kort na de oprichting werd Versailles bekend en kreeg internationaal fans.

In die tijd speelde Jasmine ook in een project genaamd Node of Scherzo. Andere leden waren KAMIJO, Juka en Kaya. De shows waren indrukwekkend, maar ook zeldzaam. Het concept achter dit project was licht en duisternis. Een halfjaar na de oprichting van Versailles werd Node of Scherzo op inactief gezet, de bandleden wilden al hun tijd in hun eigen bands steken. Jasmine was hier geen uitzondering op, volgens vrienden stond hij vaak vroeg op en besteedde hele dagen aan zijn band.

Deze toewijding zorgde ervoor dat Versailles al rond oktober datzelfde jaar bekendheid had verworven en het eerste mini-album werd uitgebracht. Jasmine hield van magie en illusie, een hobby die in Versailles goed van pas kwam. Tijdens optredens stal Jasmine You de show met zijn magische trucks, waaronder zijn favoriete messentruc, en maakte ondertussen grapjes waardoor hij zowel bij zijn bandleden, als fans een geliefd persoon was. In 2008 tourde de band door het buitenland, en was Jasmine’s droom om succesvol te worden bereikt. In slechts één jaar tijd speelde hij in Europa, de Verenigde Staten en natuurlijk Japan. Aan het eind van het jaar kregen ze een major contract.

In het laatste jaar van Jasmine’s leven bleef hij op hetzelfde niveau werken aan zijn carrière. Samen met Versailles werden releases opgenomen en werd er getourd. Op 2 augustus 2009 maakte Versailles via de officiële website bekend dat Jasmine niet mee zou doen aan de komende optredens, waarvan de eerstvolgende op 3 augustus, en dat hij ook geen opname werk zou doen voor het volgende album. Als reden werd zijn slechte gezondheid genoemd. Hoelang deze stop zou duren was onbekend, maar hij zou zeker terugkomen bij Versailles zodra zijn gezondheid het toeliet. Echter, in de ochtend van 9 augustus 2009 is Jasmine You overleden. De precieze oorzaak is nog onbekend. De muziekwereld is geschokt door het plotselinge wegvallen van deze getalenteerde bassist en fantastisch persoon. Versailles heeft al hun activiteiten voor onbekende tijd stopgezet.

De berichten van andere bands en fans stromen binnen, en ook JaME was diepgeschokt door zijn plotselinge overlijden. Als JaME geven wij onze condoleances aan Versailles, zijn familie, zijn vrienden en elk ander persoon die geraakt is door deze speciale muzikant.



ITS MADE BY JAME-WORLD A SPECIAL FOR JASMINE YOU RST IN PEACE BEAUTIFUL ARISTOCRAT ANGEL
(huil)

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen