Foto bij De 100e Hongerspelen - 163

Geen van de gevangenen krijgt eten of drinken, alleen een toevoeging aan hun wekelijkse spuit.”

“Kan het ook voor anderen gebruikt worden?”, vroeg Carsta, zowel nieuwsgierig als walgend.
“Ja, ik heb nog één andere patiënt en die zit hier mee aan tafel.” Iedereen keek om zich heen.
“Adriënne?”, vroeg Peli zacht. Adriënne stak haar hand steunzoekend naar Katniss, die er een bemoedigend kneepje in gaf.
“Ja”, fluisterde ze.
“Ze wist het niet, tot ik hierheen kwam”, zei de dokter. “Snow had me verboden het haar te vertellen. De gevangenen krijgen een toevoeging die eten en drinken onnodig maakt, Adriënne krijgt een spierversterker, omdat anders ook haar bovenlichaam zo goed als verlamd is. Het grote verschil is, Adriënne kan niet meer zonder. De gevangenen kunnen er wel van bekomen, na een bepaalde tijd, als ze weer normaal gaan leven.”
“Is het echt haalbaar om hen te bevrijden, denkt u?”
“Ja, Snow verwacht het niet. Maar we moeten wel snel zijn.”
“Morgen, op de middag”, zei Gale. “Katniss, Adriënne en de dokter gaan langs voren binnen. Zij moeten door het paleis van Snow. Ik ga langs achter, met Inne, Johanna, Carsta en Peli.”
“Toista blijft bij de monitoren voor de arena”, vulde Haymitch aan. “En ik kom ook af en toe een kijkje nemen. Peeta, Effie en Shirley blijven hier om alles te regelen voor de aankomst. Iedereen moet een kamer apart hebben en niemand mag bij hen. Jullie brengen dan best ook de anderen van de grote lijnen op de hoogte.”
“Avinash, zie jij het zitten om Snow te proberen afleiden?”, vroeg Katniss. “We moeten ten alle prijzen vermijden dat hij in de buurt van het paleis komt.”
“Lukt wel, gewoon een feestje bouwen met alle mentoren die geen tributen meer hebben. De meesten krijg ik wel mee. En dan Snow uitnodigen of lastig vallen als we zat zijn”, knikte hij.
“Ik blijf liever hier”, zei Peli. “Ik heb tegen Snow gezegd dat jullie me maar tot beperkte dingen dwingen, als hij ons dan betrapt is er helemaal niemand die nog iets kan redden. En als hij toevallig het hoofdkwartier van de Spelmakers binnen wandelt, hou ik hem wel even aan de praat. Elke minuut is er een.”
“Akkoord, maar dan moeten we nog iemand vinden die meegaat”, zei Katniss. “En iemand moet voor auto’s zorgen.”

Reageer (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen