Foto bij De 100e Hongerspelen - 169

“Jij vindt dit echt normaal hé?”, merkte hij op.

“Ik vind het afschuwelijk, maar ja, in het Capitool kennen ze niet anders.” Ze keek op toen ze iemand binnen hoorde komen, en zag daardoor het gebaar niet dat Gale achter haar rug maakte. “Ah Effie, heb je die kamers kunnen regelen?”, vroeg Katniss meteen.
“Ja hoor, Katniss”, zei ze. “We hebben er zelfs te veel nu.” Ze gaf Katniss een blad met een overzicht.
“Geweldig”, glimlachte Katniss. “Gale, help je even met bepalen wie we waar laten slapen?”

***

Vania had gelukkig nog wat geslapen die nacht, Rue was warm bij het vuur in slaap gevallen en Kayla had gezegd dat zij wel een oogje op het meisje zou houden.
“Goed, wat zijn de plannen voor vandaag?” Ian keek de kring rond.
“Ontspannen”, zei Vania met een glimlach. “We hebben eten genoeg, hout genoeg, water genoeg en het ziet er niet naar uit dat we snel moeten vechten.”
“Fijn”, lachte Seija. “Ik heb wel zin in een bad, ik heb een kruid zien staan waarmee je je kan wassen.”
“Nou, ik doe mee dan”, ging Kayla meteen akkoord. “Zouden we één van die poeltjes niet kunnen opwarmen door wat water te koken en dat erbij te doen?”
“Lijkt me wel”, zei Ian. “Dan nemen we vandaag allemaal een bad, zijn we tenminste een beetje toonbaar als we terug naar het Capitool moeten.”
“Gek!” Kayla gooide een stuk gras in Ians richting, die dat lachend opving. Iedereen schaterde het uit, ze maakten zich geen zorgen. Jelger was ver genoeg uit de buurt en ze wisten dat het Capitool ook geen rechtstreeks gevaar vormde, anders hadden ze al wel eerder een hoop meegemaakt. Het was een vrolijke bende die daar zat te ontbijten.

***

“Goed”, begon Katniss. Om stipt elf uur was iedereen die ze nodig hadden in het appartement. “Inne, jij hebt die auto’s kunnen regelen?”
“Vier busjes. Mijn man, Carsta, Barlow en ik rijden er mee. Uit één ervan hebben we een zetel weggehaald zodat Adriënne daar in haar rolstoel kan zitten.”
“Uitstekend”, knikte Gale. “Katniss en ik hebben uitgezocht wie we waar onderbrengen, behalve Toista heeft iedereen nog één of twee kamers vrij. Wij hebben onze vrije kamer gehouden zodat Katniss privé met iedereen kan praten.”

Reageer (3)

  • Marly2801

    Benieuwd of er iets belangrijks gebeurt :p
    Snel verder!(H)

    1 decennium geleden
  • Reading

    Snel verder!!

    1 decennium geleden
  • MayCuteAngel

    Ohw, ik ben zo benieuwd naar de missie!
    Snel verder gaan dus, want ik hou het niet meer lang vol =s

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen