Foto bij Opdracht 3 BFF weedstrijd Moams

Het is meer een verhaal geworden, maar, TADAAA!

Langzaam open ik mijn ogen, en precies één seconde later opend ook Lara haar ogen. "hey Laar" fluister ik. "hey Yaar" fluisterd ze terug. Slaperig knipper ik met mijn ogen. We kennen elkaar nu al 2 jaar, en we hebben zo vaak bij elkaar geslapen dat we bijna altijd tegelijkertijd wakker worden. Ik graai naar mijn mobiel die op mijn nachtkastje ligt. 14-02-2013 6:34 stond er. Ik zoch onder de deken naar Lara's hand, die ik al gauw vond, en gaf er een kneepje in. "fijne Valentijnsdag darling" "jij ook sweetie"
We kleden ons aan, en we doen allebij ons vest aan waarop staat "I (H) her ->" en <- I (H) her" we hebben ze samen gekocht in Londen, toen we met school daar 4 dagen heen gingen. We eten allebij wat fruit, en Lara gaat naar haar eigen huis, wel 10 meter verderop, om haar tas en fiets te pakken.
5 minuten later zitten we op de fiets. Het is abnormaal warm voor de tijd van het jaar, en ik hoef alleen een dun jasje aan, al is dat wel koud in de ochtend. We hebben wind tegen, maar dat betekend ook dat als we terug fietsen we windmee hebben. Na een half uur zijn we eindelijk op school, en we kijken op onze roosters. "ik heb nu wiskunde, jij?" Vraagt Lara. "Engels." Antwoord ik. We hebben nog 10 minuten, dus kijken we nog even op de roosterborden, en door rapport vergaderingen zijn er veel dingen uitgevallen. Bij mij het 5e en 6e, en bij Lara alleen het 6e. De bel gaat, en ik geef Lara een knuffel, en dan loop ik naar mijn lokaal. In de kleine pauze, die 15 minuten duurt, claim ik een bankje voor mij, Lara, en nog wat andere vriendinnen. Ik pak net een koekje uit mijn tas als ik Lara aan zie komen lopen. "Ik ben mijn eten vergeten" zegt ze, en ze trekt een pruillipje. Ik zucht melodramatisch, en breek de helft van mijn koekje af. "astu." zeg ik. "danku." Al kletsent eten we het koekje op, en daarna pak ik mijn drinken. Net als ik het flesje aan mijn lippen wil zetten gaat de bel. "tot zo!" "tot zo" we geven elkaar weer een knuffel, en we gaan weer naar onze les. Ik ga bij het raam zitten, met Feriël naast me, een meisje waar ik wel goed mee op kan schieten. "mooi weer he" verzucht ze. "jup." "gelukkig hebben we maar tot het 4e, daarna kan ik lekker gaan zonnen ofzo." Door het zonlicht lijkt Feriëls rode haar wel goud, en dat herinnerd me er aan dat ik mijn haar weer eens moet verven. "welke kleur zal ik mijn haar verven?" Vraag ik. "ik zeg een schuine pony laten knippen, en die blauw verven. En dan de rest zwart. Met een roze dip dye. En lichtblonde highlights. En-" "tuurlijk joh! En dan verf ik mezelf ook nog geel, met groene vijfhoekjes!" Zeg ik schamper. "dat,mag je allemaal doen Yara, als je nu maar oplet." Zegt de leraar streng. We letten even 5 minuten op, en daarna kletsen we zachtjes verder. "het zou toch kunnen..." Zegt Feriël beteuterd. "roze en blauwe highlights dan maar?" Zucht ik. "en voor Lara, staat dat bij haar ook?" "oh, jaaaaah, dat staat vast über cool!" "Feriël, dit is Frans, niet Duits. Let nou toch op! Je gaat de imparfait nog vaak nodig hebben hoor!" Moppert de leraar. Als de leraar zich heeft omgedraaid fluister ik "de fuck is de imparfait?" De bel gaat, en ik loop naar het lokaal er naast, om nederlands te krijgen. Nu ga ik wel weer alleen zitten. Ik had geld gespaard, om haarverf te kopen voor Lara en mij, en nu ik weet welke kleuren, kan ik in het 5e uur naar de winkel gaan, Lara nog les heeft.
De bel gaat, grote pauze dus. Ons bankje bezet, dus gaan we tegen een muur staan. "blijf je op me wachten, zodat,we samen kunnen fietsen?" Vraagt ze. "is goed" glimlach ik. Lara heeft zo gym, dus ze gaat wat,eerder weg. Als de gangen leeg stromen ga ik naar mijn fiets toe, en fiets naar het dichtsbijzijnde winkelcentrum. Ik zoek in de kruitvat naar haarverf, en al gauw vind ik neonroze, en nachtblauwe verf mouse. Ik reken af, en fiets weer naar school, en wacht een kwartier, terwijl ik muziek luister, en dan zie ik Lara de gymzaal al uitlopen. "we mochten eerder weg" legt ze uit. Ze loopt nog naar haar kluisje om haar tas te pakken, en daarna stappen we op de fiets. Het weer is zó lekker, en de wind is zo lekker in je gezicht. Verukkelijk gewoon. Ik graai naar Lara's hand in de lucht, en houd hem vast. "ik lieft jou, Lara" "ik lieft jou ook, Yara" ik wil Lara een enorme knuffel geven, maar dat lijkt me geen goed idee op de fiets.
Eenmaal thuis aangekomen, wil Lara na wat gegeten te hebben al weer naar buiten. "nog niet, ik heb nog een verassing voor je." Zeg ik. Ik haal de pakjes uit mijn tas, en Lara zegt "omg, awesome! Voor ons allebij?" Ik knik. "kom, naar onze badkamer, m'n moeder is toch niet thuis. En hoe wil je het precies verven? Helemaal, of highlights, of iets anders?" "highlights denk ik. Oke?" "is goed"
Heel sorvuldig smeer ik de mouse in de bijna platinablonde lokken van Lara, en daarna doet zij dat bij mijn donkerblonde haar.
"dat ziet er zó cool uit!" Zeg ik enthousiast. "ik weet!" We bekijken het resultaat in de spiegel. "kom, zullen we nu naar buiten gaan?" Vraagt Lara. Ik geef haar snel eem kus op de wang, om te laten zien hoeveel ze voor me betekend. Ze geeft me een kus terug.
We fietsen naar een grasveldje in de buurt, en droppen onze fietsen tegen een boom aan. Ik laat me spontaan op de grond vallen, en Lara komt naast me liggen. Ik maak een vlechtje in haar haar, terwijl ze van madeliefjes een ketting maakt. "mag ik die ik je haar vlechten?" Ik draai mijn hoofd naar haar toe, en geniet van het heerlijke gevoel dat in mijn binnenste stroomt. "klaar" ik bekijk het resultaat in de weerspiegeling van een auto, en het staat prachtig. "wauw, mooi..." We gaan weer liggen in het koude gras, ik met mijn hoofd op haar schouder. Zo liggen we daar zwijgend, tot de zon achter een huis tevoorschijn komt, en me gemeen in mijn ogen schijnt. "ik hou van je Yara" "ik jou ook van jou mop"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen