Foto bij prologue

Zayn Jawaad Malik
Rustig starende naar de rustig vloeiende golven van de zee zie ik het de vage schim van het doel van onze reis. Ik zat rustig op warme zand, terwijl mijn vrienden langzaam de zee uit strompelde. Vermoeid plofte ze naast me neer.
‘Ik denk dat ik niet met jullie mee terug reis naar Bradfort.’ Mijn blik nog steeds gevestigd op de zee.
‘Wat?’ Ik zag van uit mijn ooghoeken de verbaasde blikken van Niall en Harry.
‘Wat ik zeg, Ik denk dat ik niet met jullie mee terug reis naar Bradfort.’ Was mijn simpele antwoord.
‘Waarom dan?’
‘Ik wil iets nieuws. Ik weet hoe de rest van mijn leven er uit gaat zien als ik terug ga naar Bradfort.’
‘lekker is dat Zayn en hoe zit het dan met onze auditie? Je weet dat we niks zijn op die auditie zonder jou? Jij bent de enige van ons die de hoge noten kan halen.’ Vanuit mijn ooghoek zag ik dat Harry was opgestaan en mij ongeloofwaardig aankeek.
‘Wie heeft er voor gezorgd dat je in Sicilië wilt blijven?’ waren de sissende woorden van Harry. Hij was er blijkbaar niet blij mee dat ik niet met hun mee terug ga naar Bradfort.
‘Niemand oké en begin niet tegen mij over die auditie.’ Riep ik lichtelijk geïrriteerd uit.
‘We hebben het er al jaren over zonder dat er iets is gebeurt. We hebben het er steeds wel over dat we auditie gaan doen voor xfactor, maar nog steeds hebben we het niet gedaan.’
‘Dat komt allemaal wel goed als we terug zijn in Bradfort Zayn.’ Harry wuifde het weg en haalde uit zijn broekzak een pakje met sigaretten. Vervolgens stak hij een sigaret op.
‘Oja?’ Ik keek Harry vragend aan.
‘Die papieren van de auditie ronde van vorig jaar die heb je nooit ondertekend.’
‘Relax Zayn. Ik heb het druk.’ Was het relaxte antwoord van Harry die ondertussen een trekje nam van zijn sigaret.
‘Jij hebt het druk?.’ Ik keek Harry spottend aan.
‘Doe even normaal Harry. Je bent werkeloos en daarbij woont een straat achter me.’ Afkeurend schudde ik mijn hoofd. Als Harry een drukke baan had gehad en aan de andere kant van de stad had gewoond, had ik nog enigszins begrip, maar nu toonde hij alleen maar aan hoe laks hij daadwerkelijk is.
‘Dit noem ik nu wartaal uitspreken.’ Mijn irritaties liepen hoog op en balde mijn handen tot twee vuisten.
‘Wow rustig Zayn.’ Probeerde Niall mij te kalmeren door geruststellend een hand op mijn schouder te leggen. Ik sloeg zijn hand van mijn schouder en stond op.
‘Nee, ik ben niet rustig Niall.’ Mijn stemgeluid werd zwaarder en ik merkte aan mezelf dat mijn frustraties veranderde in woede.
‘Ik heb geen zin om iets op te zetten met jullie als jullie je afspraken niet naar komen, ik kan niet op jullie vertrouwen. Ik heb geen zin om de rest van onze eventuele muziek carrière me kapot te ergeren aan het feit dat de een weer is niets geregeld hebt en de ander niks van zichzelf laat horen.’ Doelde op het feit dat Harry nooit iets regelt en het altijd aan andere over laat en Niall die soms dagen van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn.
‘Het grappige is dat ik tijdens onze reis er achter ben gekomen wat jullie plan eigenlijk is.’ Afkeurend schudde ik mijn hoofd en keek Harry en Niall om de beurt aan.
‘Het is een excuus om niks te doen, want zolang we het er over hebben en er niks gebeurt hoeven we ook niks anders te doen.’
‘want wat hebben wij het druk met de auditie ronde van xfactor.’ Sprak ik uit vol sarcasme. Harry schudde lachend, maar afkeurend met zijn hoofd.
‘Wees eerlijk tegen je zelf Harry en geef toe dat je gewoon niks waard bent.’ Ik keek hem met samen geknepen ogen aan. Harry’s ogen vielen open van verbazing en keek me vervolgens vol afgunst aan, maar keerde mij uiteindelijk hoofdschuddend de rug toe.
‘Zayn rustig.’ Wederom probeerde Niall mij te kalmeren.
‘En jij dan Zayn. Jij laat je vrienden in de steek en jij noemt mij een niksnut.’ Harry keek mij onderzoekend en vol ongeloof aan.
‘Jij durft niet eens tegen je vrienden te zeggen waarom je niet terug gaat naar Bradfort. De reden waarom je niet mee terug gaat is, omdat je dan net zoals je zus word uitgehuwelijkt.’

reacties graag - love zarah

Reageer (6)

  • Oleada

    Je schrijft echt leuk..

    1 decennium geleden
  • Manonxxx

    Nice,
    +abo
    snel verder...
    xx

    1 decennium geleden
  • Mursal1xD

    Abbbeuu, snel veder (H)

    1 decennium geleden
  • LovelyWorld

    Nice job

    1 decennium geleden
  • Payno

    I love it!
    Snel veder!
    x

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen