Foto bij 008

'Hoe bedoel je Loki?' Vraag ik verwarrend.
'Jij bent een godin. Jij behoord tot Asgard, waar je familie op je wacht en je gezocht heeft de laatste 13 jaar.' Zegt Thor. Loki kijkt hem boos aan.
'Ze was hier nog niet aan toe Thor.' Zegt hij duidelijk kwaad.
'Wacht.' Zeg ik en ga tussen hen beiden staan, wetend dat ik niet sterk genoeg zal zijn om hun tegen te houden, maar wel sterk genoeg om Loki af te leiden. Zijn ogen die eerst groen waren, veranderen weer naar blauw. Ik leg mijn armen rond zijn middel en knuffel tegen hem aan. Loki legt zijn handen rond me heen en aait met een hand door mijn haar. Hij leek erdoor kalmer te worden en zuchtte eens. Ik wil hem niet loslaten, zodat hij zo kalm blijft. Pas als ik zeker ben dat hij helemaal kalm is geworden, laat ik hem los.
'Dank je.' Zei Loki met een klein lachje. 'Mirva heeft vertelt dat Freya jou naar hier heeft gebracht. Herinner je nog iets van een vrouw of iets van vroeger voor je hier was?' Vraagt Loki mij. Ik denk na en herinner me mijn droom weer.
'Ik herinner me nog dat ik samen met een jongen met zwart haar en groene ogen in een grote ruimte zat vol met boeken. Ik mocht tekenen terwijl hij een boek ging lezen. Er gebeurde wat rare dingen en toen kreeg ik deze.' Ik wijs naar mijn handschoenen. 'Ik kreeg ze van een wat oudere, volwassen man. Daarna herinner ik me gewoon dat ik flauwviel en daarna wakker werd naast een jonge vrouw in een rare omgeving. En toen werd ik aan de deur van Mirva's huis achtergelaten. Dat is alles dat ik me kan herinneren.' Zeg ik. Thor en Loki kijken elkaar verrast aan.
'Dus je hebt Loki en mijn vader in je herinneringen, maar niets van mij?' Zegt Thor verwonderd.
'Niet moeilijk Thor, als jij samen met je vriendjes altijd oorlogje speelde vroeger liet je Hallie nooit mee doen.' Zegt Loki al lachend. Ze plagen elkaar een hele tijd , waarna Thor mij plots vastneemt rond mijn middel en mij zo opheft. Zonder besef en uit reflex geef ik Thor een harde slag met mijn vuist, waardoor hij me meteen loslaat.
'Aw dat deed best pijn hoor.' Zegt Thor.
'Sorry, ik had niet verwacht dat je me ging opheffen. Het spijt me.' Zeg ik met veel schuldgevoel. Maar Thor glimlacht meteen breed naar me en ik weet dat hij me aan het plagen is. En zo gaat het geplaagd nog even door. Loki reikte me plots een tas aan.
'Hier, ik heb je spulletjes gaan ophalen bij Mirva. Het was toen dat ze me vertelde dat Freya jou hierheen heeft gebracht.' Zegt Loki, terwijl hij me een tas overhandigd. Ik neem hem aan en zie mijn kleine voorraad aan boeken en kledij.
'Klaar om naar Asgard te gaan?' Vraagt Thor me. Ik voel me zo onzeker. De twee mannen brengen mij in de war, Asgard is toch maar een mythe? Ik weet niet wat ik moet geloven.
'Ga met ons mee, dan zie je dat we niet liegen. En als je echt niet wilt, kun je nog terug komen.' Zegt Loki zachtjes, terwijl hij met een lok van mijn haar speelt. Ik knik voorzichtig en samen gaan we buiten.
'Dit kan een beetje onwennig voelen, maar het is zo gedaan.' Zegt Thor. En met dat gezegd te hebben, geraak ik verstrikt in een draaikolk en wordt snel naar boven gezogen.

'Hallie, word wakker!' Roept een stem me toe. Langzaam gaan mijn ogen open en zie Loki voor me, in een raar lederen pak. Hij is opgelucht als ik mijn ogen open en neemt me meteen vast voor een knuffel, waarna hij me dan helpt met rechtstaan.
'Waar ben ik?' Vraag ik.
'Nu ben je op de Bifrost en hier verderop is Asgard.' Zegt een man in het gouden pak. Ik knik even. Er staan twee paarden klaar, een van Thor en de andere van Loki. Ik stap bij Loki achterop en hou hem stevig vast rond zijn midden. Binnen een paar tellen staan we in Asgard. Als ik naar het hoge gebouw kijk, herinner ik het me van vroeger, het grote kasteel. We stappen naar binnen en gaan naar eens soort van feestzaal, waar heel veel mensen zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen