Well. Hier is hoofdstuk 2.

Zonhoog was voorbij, en de zon begon langzaam al naar onder te gaan. Snelpoot had het leuk gehad toen ze het territorium samen met haar mentor had ontdekt. Er was een stinkend donderpad, maar ook een uilenboom, en zandkuil, daar zou ze nog vaak genoeg komen. Toen haar mentor vertelde over de zonnerotsen, dat rivierclankatten vaak komen om dat territorium terug te winnen. Dat het eigenlijk van hun is, maar is dat zo? Maar nu was de tijd van territorium ontdekken voorbij en moest ze voor de oudsten zorgen. Ze liep het hol in. 'Eindelijk, een leerling, die Stropoot duurt veelste lang met mijn mos.' klaagde Kortstaart. Snelpoot keek verveelt, waarom mocht ze niet jagen ofzo? 'Je kunt beginnen met mij een muisje brengen, jonge Snelpoot. Daarna kun je wat nieuw mos halen, dit mos heb ik nou al een maan.' miauwde hij. Een oude kat met een litteken, bijna over zijn oog maar net niet, miauwde 'Kortstaart, laat haar nou niet gelijk te hard werken. Snelpoot, haal jij het mos maar, ik zorg wel dat Sluwpoot een muisje of twee haalt.' Snelpoot glimlachte zwak, ze was blij dat hij haar verdedigde, maar toch. De kat, had liever willen jagen.
'Ik ga al.' miauwde Snelpoot, en snelde het kamp uit. Waar moet ik nou in hemelsnaam mos vinden? Ze liep door, en door, en door. Totdat ze eindelijk mos vond. Ze pakte het op, maar toen ze weg wou gaan hoorde ze stemmen. Ze keek door de struiken, de poes zag dat ze al helemaal naar zonnerotsen was gegaan! Een jonge kater, een leerling, zat daar en richtte zich op een muisje. Maar wacht eens... dat was een RivierClan leerling! Hij had een witte buik en snuit en poten, maar grijs-lichtblauw boven. En strepen, ja hij was heel mooi. Met zijn helder blauwe ogen richtte hij op de prooi. Hij miste het. Ha, dat krijg je als je op DonderClan territorium jaagt! De muis vluchtte langs haar, ze probeerd het nog dood te klauwen terwijl het langs haar glipte, maar faalde. Een oudere RivierClan krijger ging naast de leerling staan. 'Probeer je houding een beetje zo te doen, dan hoort de muis het minder snel.' de krijger deed het voor, en de leerling keek toe. 'Is dit niet DonderClan territorium, Blauwvacht?'
vroeg hij. 'Nee. Het lijkt misschien zo, maar dat is het niet. Stroompoot, kom nou mee.' miauwde hij, en wees met zijn staart naar een andere rots. 'Daar verschuilt zich nog een muis, raak deze wel, oke?' Nu moest Snelpoot iets doen, ze kon niet langer toekijken hoe deze twee trainden alsof het hun territorium was! Dit was van de DonderClan! Snelpoot draaide zich om maar remde al snel, want ze keek recht in de amberkleurige ogen van..
'Sluwpoot!' siste ze. 'Aan de kant, straks horen je ze nog!' Sluwpoot keek haar aan en fluisterde. 'Ik zag het wel hoor,' begon hij fluisterend.
'Wat!?' miauwde snelpoot boos maar zo stil mogelijk.
'Dat je ze gewoon hun gang laat gaan! En ondertussen hun manier van jagen ''steelt!'' siste hij.
'Bespioneer je mij soms?!' miauwde ze boos, maar nog zacht.
'Nee, ik was gewoon nieuwsgierig waar je heen ging! Dat je mijn geur niet eens rook, typisch kittens die nog niet te oud zijn om leerling te worden!' miauwde hij. Ze was zés manen, zés manen, ze had zés manen braaf gewacht tot haar ceremonie! En Sluwpoot sloop alleen maar het kamp uit in zijn kitten tijd! Helaas voor haar, had Sluwpoot het iets te hardop gemiauwt.
'Ik hoor stemmen, laten we gaan, stroompoot.' miauwde Blauwvacht.
'Maar het is toch ons territorium? Waar ben je bang voor?' vroeg Stroompoot nieuwsgierig. 'Leg ik je uit in het kamp, nu weg hier!' ze renden weg.
'Fijn! Je hebt ze weggejaagt!' miauwde snelpoot boos naar Sluwpoot.
'Ik!? Nee, jij! Wacht maar tot Groenster hoort dat jij twee RivierClan katten aan het bekijken was die op ons territorium waren, zonder ze aan te vallen of een oudere krijger te halen, gewoon maar wat stond! En ze weg heeft gejaagt! En geen mos voor de oudsten gehaalt, maar gewoon lekker naar zonnenrotsen gegaan is!' miauwde Sluwpoot boos en was al weg. 'Muizenbrein!' miauwde hij er nog snel achteraan. Snelpoot's staart ging laag, net als haar oren en langzaam liep ze naar het kamp terug. Het begon te regennen, en de geuren van RivierClan gingen dus ook weg.
Groenster zal haar toch wel geloven? Toch?
Toch?

Reageer (1)

  • Lactare2

    Verder, dit is leuk!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen