Foto bij Hoofdstuk 3

Jennifer POV

"W.. W.. Wat?" vraag ik. "Dat kan helemaal niep! Ik loop toch helemaal niks achter?" "Het spijt me, maar we zullen je moeten mededelen, dat je wel degelijk achterloopt met de huur." He? Dat kan toch helemaal niet? denk ik. De vrouw kijkt op haar horloge. "Ik zou maar opschieten als ik jou was. We hebben al genoeg getreuzeld en als je binnen 5 minuten niet buiten staat met een paar spullen die je per se mee wilt nemen, zal alles en dan ook alles weggehaald worden uit je huis," zegt ze dan. Ik blijf staan, verbaasd als ik ben. Dan kom ik langzaam in beweging, als een robot die nodig gereset moet worden. Ik loop naar boven, pak mijn rugtas en prop daar wat kleding en andere spullen in. Ondertussen denk ik na. Hoe kan dit nou ineens zo zijn? Je kan pas uit je huis gegooid worden als je een paar maanden de huur niet hebt betaald. En dan zouden er ook eerst brieven met waarschuwingen komen. Toch? Snel stop ik de laatste paar spullen in mijn tas en sprint ik naar beneden. In plaats van naar de twee wachtende mensen te gaan, loop ik rechtstreeks naar de woonkamer. Ik trek alle kastjes open waar brieven zouden kunnen liggen. Dan zie ik ze. De brieven van de woningbouw. Ik besef me dat ik eigenlijk al buiten zou moeten staan, dus ruim ik de brieven snel op in mijn, eigenlijk al overvolle, rugtas en loop naar de deur. Claudia Johnson tikt ongeduldig met haar voet. "Ah! Ik zie dat je je spullen hebt gepakt," zegt ze, "we zullen je moeten verzoeken je sleutels in te leveren en weg te gaan." Houterig en met tegenzin open ik mijn handtasje en haal daar mijn sleutels uit. Claudia steekt haar hand uit ein ik leg mijn sleutels erin. Meteen loopt de man, Peter Black, mijn huis in. Nee, niet mijn huis, het huis. Waarschijnlijk om mijn, de, spullen naar buiten te halen. Uiteindelijk draai ik me om en loop ik weg van het huis. Wat moet ik nu? denk ik. Ik loop verder tot ik de bibliotheek zie. Dan krijg ik een ingeving. Ik loop naar binnen en ga achter de dichtsbijzijnde computer zitten. Ik kijk om me heen en haal dan de brieven uit mijn tas. Ik open de eerste die ik zie en ga lezen.

Geachte mevrouw
L.R. Miles


Ik stop even met lezen. L.R. Miles? Mijn moeder heette Madison Luna Grey. Snel controleer ik het adres. Dat klopt gewoon. Wat vreemd.. Ik lees verder.

Hierbij een waarschuwing over uw achterlopen met de huur.

Zoals u waarschijnlijk wel weet, loopt u 842,47 euro achter. Indien u dit bedrag niet binnen 2 weken betaalt, zullen wij langskomen om nadere informatie te halen.

Met vriendelijke groet,
Claudia Johnson.


In de tweede brief staat ongeveer hetzelfde. Alleen is hier het bedrag hoger opgelopen. Op het laatst zie ik staan dat de woningbouw ons huis zou leeghalen, indien het bedrag niet binnen een week was betaald. Dan kijk ik naar de datum van de brief. 04-05-2013. Vandaag is het 12-05-2013.. Het draaide dus om deze brieven.. Maar wie is, of was, L.R. Miles? En waarom is het bedrag niet betaald? Waarom wist ik hier niets van?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen