Foto bij 016

De volgende dag breekt aan en om klokslag 8 uur word ik wakker. Meteen doe ik mijn blauw kleed aan om te trainen en ga naar de zaal om te eten. Het eten staat er al maar er zijn nog niet veel mensen aan tafel. Ik zet me neer op mijn gebruikelijke plaats en neem van alles om te eten. Drie sneden brood met ham en eentje met kaas, een glas fruitsap, een appel en wat druiven.
'Mag ik erbij?' Vraagt Loki liefjes. Met mijn mond vol knik ik en eet snel mijn mond verder leeg. 'Ook zoveel honger dan?' Lacht Loki en ik voel hoe er een blos mijn wangen siert. Ik knik opnieuw.
'Best wel want een nacht is lang en trainen straks vergt veel energie. Goede morgen trouwens.' Zeg ik hem en geef hem een kusje op de wang. Even lijkt hij verrast te zijn erdoor.
'Ook goede morgen.' Zegt hij dan terug en geeft mij een zachte kus op mijn lippen. Nu bloos ik nog meer en staar naar mijn handen. Loki legt zijn hand onder mijn kin en heft zo mijn hoofd omhoog dat ik naar zijn blauw geworden ogen kan kijken. Een lieve lach op zijn gezicht zorgt ervoor dat er een glimlach tevoorschijn komt op de mijne. Hij laat dan los, knipoogt en neemt ook wat te eten terwijl ik het mijne verder op eet. Ik geef Loki nog een knuffel en een kusje, ga dan daarna de zaal uit om vervolgens drie uur lang te gaan trainen.
Na al die oefeningen ga ik even naar buiten. Het is prachtig weer en ik zet me even onder de boom waar ik samen met Loki had gezeten. De herinnering alleen al geeft me een blos op de wangen, want uiteindelijk is Loki de eerste die me ooit met vriendelijkheid heeft behandelt en de eerste die me gezoend heeft. En eerlijk gezegd, voor mijn eerste keer vind ik dat hij het heel erg goed doet als vriendje. Alleen zit Thor ons dwars en dat gewoon omdat Loki en ik nog niets officieels samen hebben, maar dat komt nog wel. Tot die tijd moet ik Thor maar steeds afwijzen en hopen dat hij zelf vindt hoe stom hij bezig is. De zon schijnt aangenaam en er is een zachte bries die ervoor zorgt dat het niet te warm wordt. Even sluit ik mijn ogen en voel hoe de wind zachtjes met mijn haar speelt. Plots voel ik een paar lippen op de mijne, maar ze voelen zo anders aan, ruw en bruut. Als ik mijn ogen open, zie ik dat het Thor is en duw hem van me weg.
'Potverdorie Thor, ik wil dit niet. Stop er toch eens mee.' Roep ik luid. Thor kijkt me vragend aan.
'Heb je dan officieel wat met Loki? Zo nee, mag ik blijven proberen.' Zegt hij vals. Ik geef hem een harde mep in zijn gezicht en hij deinst er even van terug. Mijn hele hand staat als een rode afdruk in zijn gezicht. Geschokt van mijn reactie sla ik mijn hand voor mijn mond om te voorkomen dat ik ga gillen. Mijn reflexen zijn sneller dan ik kan denken blijkbaar. Ik sta op en loop terug naar binnen, terwijl Thor nog steeds verbaasd achter blijft. Bij het binnen komen bots ik tegen iemand op, omdat mijn ogen gevuld waren met tranen. Ik weet op tijd mijn evenwicht te herstellen, excuseer me en ren naar mijn kamer toe.

Loki's POV:
Het is kwart voor twaalf 's middags en ik ga op weg naar de eetzaal. Als ik de buitendeuren passeer, botst Hallie op me. Ze herstelt haar evenwicht zelf voor ze kan vallen, excuseert zich zonder op te kijken en dan zie ik dat haar ogen gevuld zijn met tranen. Nog voor ik iets kan doen, is ze al richting haar kamer aan het lopen. Een paar tellen later komt Thor binnen gewandeld, met een rode handdruk in zijn gezicht. Dan heb ik door wat er zich heeft afgespeeld buiten, Thor kon zijn handen weer niet thuishouden en ik voel hoe woedend ik word.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen