Foto bij 019

Loki's POV:
Nog steeds verward van wat daarnet heeft plaatsgevonden, stap ik nu zelf ook richting de eetzaal. Het is nog steeds een raadsel waarom Hallie en Thor zo vreemd doen, waarom ze plots op elkaar 'verliefd' zijn. Ik ga zoals gewoonlijk aan de linkerkant van mijn vader zitten, rechtover Thor en Hallie. Als ik opkijk naar Hallie, zie ik dat ze naar me staart en ik doe net hetzelfde terug. Meteen vergeet ik alles wat daarnet is gebeurd en ik voel weer alle liefde naar boven komen. Het gevoel dat zij me kan geven, is iets heel bijzonders en dit wil ik heel graag houden. Maar op de een of andere manier heeft Thor gevonden om haar af te leiden naar zichzelf, maar hoe kan dat... Tenzij hij magie van iemand heeft gebruikt, maar welke magiër is er gek genoeg voor om hem zomaar te helpen dan? Als ik er beter op let, zie ik dat Hallie's ogen niet zijn zoals anders. Ze zien er zo dof, opgesloten uit. En dan staat haar moeder op en sleurt haar haast mee naar buiten. Waarover zou dit gaan?

Hallie's POV:
Tijdens het eten waren mijn mam en ik wat aan discussiëren tot Loki binnen komt. Na even naar elkaar gestaard te hebben, tikt mijn mam op mijn schouders en neemt me mee naar buiten.
'Wat is er nu aan de hand, waarom kijk je zo verliefd naar Loki als je samen bent met Thor?' vraagt mijn mam.
'Hoezo verliefd? Ik keek even naar hem, dat is alles.' zeg ik verdedigend terug. Maar als ik eraan terug denk weet ik dat ze gelijk heeft, want ik heb zitten staren naar Loki. Maar zelf weet ik ook niet waarom of hoe, maar ergens weet ik dat hij diegene voor mij is.
'Múirn beathe dàn, zo heet dat.' zegt mijn mam plots, alsof ze mijn gedachten had gelezen.
'Wat is dat?' vraag ik verrast.
'Dat is een zielspartner, zielsverwant. Iets wat je niet kan ontkennen en voelt bij de persoon waar je werkelijk van houdt. In jou geval is jou Múirn beathe dàn Loki. Dat zag en voelde ik meteen van de moment dat jullie elkaar zaten aan te staren.' zegt mijn mam.
'Maar waarom zegt mijn verstand dat ik verliefd ben op Thor?' vraag ik mijn mam.
'Daar lijkt mij maar een verklaring voor te zijn, een liefdesdrankje. Heeft Thor jou een of andere drankje laten proeven waardoor je je opeens anders voelde of zelfs slecht voelde?' vraagt ze me en plots herinner ik me het moment weer waarop Thor zich verontschuldigde.
'Euhm ... ja vlak nadat wij naar de eetzaal waren, heb ik lekkere wijn gedronken die Thor me aangeboden had. Ik voelde me plots slecht, zakte door mijn benen maar werd opgevangen door Thor en als ik toen in zijn ogen keek herinnerde ik me hem daarna als mijn geliefde plots.' ratel ik maar door. Hoe meer ik vertel, hoe meer ik besef dat dit allemaal echt waar is en dat ik eigenlijk nooit verliefd was op Thor. De tranen springen me in de ogen als ik besef wat Thor me eigenlijk heeft aangedaan.
'Hey, gaat het wel?' hoor ik een vriendelijke stem achter me zeggen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen