Foto bij A ranger/traitor 115

Hallo lieve lezertjes.
Ik vertrek vandaag op eindejaarreis, ik zal dus een week niet kunnen posten.
Maar omdat ik niet wil dat ik jullie je vervelen, heb ik iets om jullie bezig mee te houden.

Meer uitleg op het einde van het hoofdstuk ;)

“Ik wil wel helpen.” Miko keek verbaasd naar Halldor. De afspraak was dat Halldor hen naar Skandia zou brengen. Om eerlijk te zijn had Miko gedacht dat de jongen daarna blij zou zijn dat hij van hen af was. Hij kon zich niet voorstellen dat Halldor zich vrijwillig zou aanbieden om nog meer betrokken te worden bij hun -gevaarlijke- zaakjes dan hij al was. Halldor merkte zijn ongeloof op.
“Nou ja… ik denk dat ik jullie nog wel iets schuldig ben na je-weet-wel… en ik zou niet weten wat ik anders moet doen. Het is niet dat ik ergens heen moet ofzo…”
“Dank je, Halldor, ik denk dat we alle hulp kunnen gebruiken. Jij kent Sonderland het beste. Is het mogelijk om Eraks zoon daar in veiligheid te brengen?” Halldor dacht na.
“Misschien, maar dan niet als de zoon van de oude Skandische Oberjarl. We hebben een boot. Het is niet ongebruikelijk dat mensen uit de stad die genoeg gespaard hebben een boot kopen en naar een van de dorpen langs de eilandenzee gaan wonen. Niemand zal er iets achter zoeken. Als er een man bij is natuurlijk.”
“Die hebben we hier genoeg”, zei Svengal, “en we zijn sowieso niet van plan om haar helemaal in haar eentje te laten vertrekken. Maar waar ik wel mee zit is dat ze dan nog steeds in de buurt van de zee blijven.” Daar had Halldor niet direct een antwoord op.
“Misschien is dat juist een voordeel”, zei Will, “Ze zullen zeker niet verwachten dat ze in een van de dorpen gaat wonen. Er zijn daar tientallen vrouwen met een pasgeboren zoon. Dus zelfs als ze gaan rondhoren komen ze nog niet verder. Daarbij is Halldor er ook nog. Ze zullen op zoek gaan naar vrouw met één zoon en men zal denken dat ze er twee heeft.” Hij wende zich tot Indri. “Tenminste als jij er niets op tegen hebt om hem voorlopig als jou zoon te laten doorgaan.”
“Nee, natuurlijk niet. Hij is een dappere jongen.” Halldor wist niet waar kijken. Het leek een goed plan, maar Miko kon zich niet aan het gevoel onttrekken dat ze iets over het hoofd zagen, iets belangrijks… Alleen wat was dat?

Hier is het dus, wat hebben Halldor, Will, Svengal en de anderen over het hoofd gezien?
Aan alle grijze jager fans, bewijs eens dat jij er ook wat van kan :p Antwoorden liefst in pb berichtje, anders is de lol er voor de rest ook af.
De uitslag komt in het volgende deeltje.
Jullie hebben tot zaterdag de tijd om het antwoord te bedenken.
En ik heb tot zaterdag de tijd om te bedenken wat voor prijs ik ga uitdelen ;)

Reageer (3)

  • Grijsjagertje

    misschien hun kleding wapens spreektaal lichaamsbouw ik weet het niet dus ik lees snel verder

    8 jaar geleden
  • Legolasta

    Ik denk...
    Misschien hun taal ofzo?

    9 jaar geleden
  • Feanor

    ik zou het niet weten, ik hoor het wel van je :D

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen