WhiteGamma

Te laat. Ik was te laat. Het was al half negen toen ik de de schooldeur achter me dicht smeet. Een kwartier na lesaanvang. Geen goed van het jaar dus. Ik was wel opgelucht dat de vakantie eindelijk voorbij was. Er kwam een enorm gevoel van rust over mij heen toen ik de vertrouwde rijen kluisjes in beeld kreeg. Ik was blijven zitten vorig jaar en ik hoopte vurig dat ik mijn veilige haven daardoor niet zou verliezen. Ik wist niet wat ik dan zou moeten doen. Ik liep met grote passen naar het lokaal waar mijn nieuwe klas zou zijn. Ik moest zorgen dat het meteen duidelijk zou zijn waar mijn plek was. Bovenaan de ladder. Niemand kreeg de kans mij te domineren. Anders zou ik alleen maar verder in de problemen raken. School was een veilige haven maar overal spionnen zitten. Ik mocht niemand vertrouwen. Jerry, Maikel en Jack kwamen het dichtst in de buurt. Maar echt vrienden zou ik het niet noemen. We waren een sekte, een sekte waar ik de leiding aan gaf. Inmiddels was ik bij het lokaal gearriveerd. Ik smeet de deur zonde opkijken open.
'Hallo?' vroeg een nieuwe leraar. Een kale man in de vijftig. Ik antwoordde niet, maar pleurde in een stoel. De plek naast me was leeg. Dus daar gooide ik mijn tas neer. Mijn blik dwaalde door mijn nieuwe klas. Zonder emotie. En toen stopte mijn adem, daar zat ze. Het meisje dat ik altijd bedreigde. Jessica was haar naam. Om een een of andere reden was die naam altijd belangrijk voor me voor me geweest. Ze was best knap, zelfs onder het bloed. Rozige wangen, groene ogen verborgen achter lange zwarte wimpers lange bruine krullen waren ze nerveus met haar slanke vingers in ronddraaide. Ze was bang dat zag ik aan haar houding. Een gemakkelijk slachtoffer.
'Ik ben Sam. Ik ben blijven zitten daarom zit ik nu met jullie sukkels opgescheept. Maar wees gerust, waarschijnlijk blijf ik dit jaar weer zitten. Ik doe namelijk geen reed voor school.' meldde ik de hele klas. Een afleidingsmanier. Jessica was een goede prooi, een bron van inkomsten, Ik moest ergens mijn geld vandaan halen. Een kwade huivering gleed door de klas.

Reageer (1)

  • eitje

    haha grappig haha

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen