Door ronnievh

Ik zag de jongen en de meisjes vertrekken. Ze bleken Jessica, Martha en Sam te heten.Ik dacht bij mezelf, daar wil ik geen vrienden mee worden... Ik keek de hele klas door en vroeg me af waar ik vrienden mee zou kunnen worden. Daarmee schatte ik hoe iemands karakter zou zijn. Ik zag niet echt iemand die aardig leek. Ach ja, vroeger werd ik ook vrienden met mensen die ik op het eerste gezicht niet mocht. Dacht ik bij mezelf.
'Ja, jij daar vooraan, wat is jouw naam?' vroeg de leraar.
'Laura' zei ik.
'Laura, meneer. Bedoel je zeker.' zei de leraar.
'Jah, meneer.' zei ik geïrriteerd.
'Goed Laura, los deze som maar op.' Ik wist helemaal niet waar we waren, dus keek ik snel op het bord om te kijken waar het over ging. Toen ik zag waar het over ging loste ik de som op. Nog vijf minuten en de bel ging. Ik zag de twee meisjes buiten het klaslokaal staan. Maar de jongen was er niet. Ik hoorde ze praten over die ene jongen, die ook weggestuurd was. Ik liep naar hun toe en zei
'Hooi, ik ben Laura, ik ben nieuw.' ze zeiden hoi terug en stelden zich voor als Martha en Jessica.
'Wie was die jongen?' vroeg ik.
'Die jongen heette Sam' zei een van de meisjes die Martha heette. Ik zag dat Jessica snel wegkeek. Ik vroeg me af wat er was. Ik dacht iets met Sam.
'Moeten jullie ook naar frans?' vroeg ik. Ik ken de weg namelijk nog niet zo goed..'
'Jah, we moeten allebei naar frans.' Ik was blij dat ik naar hun toe durfde te stappen, want ze waren eigenlijk best aardig. We liepen naar frans. Die Jessica leek me best verlegen. Ik moest meteen denken aan een van m'n beste vriendinnen, van mijn oude school, Floor
Toen we de klas binnen kwamen, waren we een van de eerste, bijna alle tafeltjes waren leeg. Martha en Jessica gingen naast elkaar zitten, helemaal rechts achterin. Ik ging voor hun zitten. Snel was de hele klas vol. De les begon. Toen de les al tien minuten bezig was ging de deur opeens open. Sam kwam het lokaal in. Hij keek rond en zijn blik bleef hangen bij de lege plek naast mij. Hij liep het klaslokaal in en ging naast mij zitten. Hij draaide zich meteen om naar Martha en Jessica.
'Daar ben ik weer, Jessicaatje' zei hij.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen