door ronnievh

De bel ging. De pauze was voorbij. Ik had alleen geluncht. Ik zag Martha en Jessica opstaan, ik volgde hun. Na een tijdje zag ik Martha en Jessica beide een andere kant opgaan, ik keek of ik nog meer mensen van mijn klas herkende. Ik zag een jongen die vaag herinderde, Hessel was zijn naam. Ik volgde hem maar. Toen ik de klas binnenkwam was bijna iedereen er behalve Sam, Jessica en de leraar. Ik zag Martha alleen zitten. "Mag ik hier zitten?" vroeg ik. "Eigenlijk zou ik naast Jessica zitten, maar aangezien ze er nog niet is, mag je wel hier zitten, hoor." zei Martha. "Dankje."
Vijf minuten later kwam de leraar de leraar snel de klas in. "Sorry jongens dat ik zo laat ben. Aangezien ik zo laat ben zullen we maar snel beginnen met de les." Een half uur later waren Sam en Jessica er nog steeds niet. Ik vroeg aan Martha of er wat tussen die twee was. "Niet zover ik weet. Hoop ik..." vervolgde ze.

De bel ging. Op naar de volgende les, dacht ik, dan is school bijna afgelopen voor vandaag. Ik keek even rond, ik zag Martha ongerust rondkijken. Ik vroeg me af wat er was. Toen ik de klas binnenkwam, zag ik dat Jessica en Sam gewoon al in het lokaal zaten. Het leek of Jessica gehuild had. "Wat zou er gebeurd zijn?" vroeg ik aan Martha. Martha negeerde me en liep meteen naar Jessica toe. Ik keek nog even verder, toen zag ik dat die ene jongen, Hessel.. "Heej, ik ben Laura, jij was toch Hessel?" vroeg ik aan hem terwijl ik naar hem toe liep. Hessel knikte. Ik vroeg of ik naast hem mocht zitten. "Is goed" zei hij met twinkel ogen. Ik wist meteen dat hij wel aardig was. "Jij bent nieuw, hè?" vroeg Hessel. "Ja, klopt. Ik ben verhuisd naar hier." We begonnen een gesprek over vanalles.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen