Foto bij Part 1.1: The first day

Dit is het eerste stukje van hoofdstuk 1. Het is nu nog wel saai maar dat word veranderd!

Sofya POV

Ik lag lekker te slapen tot mijn wekker af ging. Pfff dacht ik. Waarom moesten we altijd zo vroeg naar school? Met tegenzin ging ik opstaan. Ik keek op mijn klok. Het was 6 uur. Ik had besloten dat ik om 7 uur uit huis zou gaan. Het duurde ongeveer 45 minuten fietsen en om 8 uur ging de bel. Ik ga nog even douchen. Ik heb toch zat tijd, dacht ik bij mezelf. 'Sofya, ben je wakker?' vroeg mijn moeder van beneden. Ze was altijd al eerder wakker, want ze moest vroeg weg. 'Ja mam' mompelde ik terug. Ik ging in de douche staan. Heerlijk was dat.
Na gedoucht en omgekleed te zijn, ga ik wat eten. Ik zag dat het al 7 uur was, en pakje mijn tas, deed mijn schoenen en jas aan en liep naar de garage. Op weg naar school...


Toen ik aankwam op mijn nieuwe school, zette ik mijn fiets keurig in de stallingen. Ik liep naar binnen. Ik ging naar de congierges om mijn rooster en boeken op te halen. 'Hallo, ik ben Sofya. Nieuw. Ik kom mijn rooster en boeken ophalen' zei ik toen ik bij de congierges was. 'Aaah ja, dat klopt. Nauw hier zijn je boeken en je rooster. Ik heb je ook nog een plattegrond gegeven, als je wilt kun je hier ook een kluisje huren' zei de congierge, wiens naam ik nog niet wist. 'Uuh ja dank u. Dat is wel handig. Ik kom morgen wel voor de kluisje' zei ik en deed mijn boeken ik mijn tas. 'Ja, dat is goed' zei de congierge. Ik kijk op mijn rooster. Ik zit in klas V4C. Ik kijk wat ik nu heb. Natuurkunde. Ik baalde echt. Het was zo'n kut vak. Ik kijk waar ik voor die les moet zijn. C12. Ik kijk zoekend op de plattegrond die ik gekregen heb. Hmmm het moet daar zijn. Dacht ik. De bel ging. Ik ging keurig voor de deur wachten, tot de leraar kwam. Er komen nu steeds meer leerlingen. Toen kwam de leraar eindelijk. Iedereen liep naar binnen. Ik loop naar de leraar toe, om mezelf voor te stellen en om te vragen waar ik kan zitten. 'Uuh hallo. Ik ben hier nieuw in de klas. Mijn naam is Sofya' zei ik een beetje verlegen. 'Aaah. Ja dat klopt. Ik heb over je gehoort. Ik ben meneer Stekelenburg' zei hij. 'Nauw ehh stel je maar aan de klas voor en ga maar ergens zitten' vervolge hij zijn zin. 'Umm. Ik ben Sofya en ben hier dus nieuw' zei ik schamend. Ik haatte het echt om voor in de klas te moeten staan. 'Hoooi. Ik ben Isabella. Je kan anders wel naast me komen zitten' zei het meisje overdreven aardig. 'Oké is goed' zei ik en ik ging naast haar zitten. Nadat ik ging zitten kwamen er 2 jongens de klas binnen. 'Ga maar een te laat briefje halen' zei de leraar. 'Ja maar meneer, dat is niet eerlijk. Onderweg is mijn ketting eraf gegaan' zei een jongen met bruine haren. Ik kon zijn gezicht niet zien want hij stond met zijn rug tegen de klas. 'Ja, daar kunnen we toch niks aan doen?' zei de andere jongen. Die had blond haar. 'Hebben jullie onderweg de congierges gebeld, over jullie probleem. Dat moet je eerst altijd melden. Dan krijg je een speciale briefje' zei de leraar streng. 'We hadden geen beltegoed. Maar ik laat wel mijn fiets zien' zei de jongen met bruin haar en ze verdwenen alle 2.
Na een tijdje komen de jongens met een "speciale" briefje. 'Oké ga maar zitten' zei de leraar toen. 'Hey, het nieuwe meisje is gekomen' zei de jongen met bruine haren. Ik zag nu zijn gezicht. Dit had ik dus niet verwacht. Het was de populaire zanger; Justin Bieber. Mijn hart begon sneller te kloppen. Waarom? Ik vond hem wel knap ofsow, maar ik kan toch niet verlieft zijn? Ik ken hem niet eens. Mijn hart ging weer wat rustiger kloppen. Hij kwam naar mij toe lopen en stelde zichzelf voor. 'Hai, ik ben Justin' zei hij. 'Hai, ik ben Sofya' zei ik en hij ging op zijn plaats zitten. De andere jongen volgde zijn voorbeeld. 'Ik ben Zack' zei hij. 'Sofya' zei ik en hij ging ook op zijn plaats zitten. Verder probeerde ik geen aandacht op Justin te richten en om bij de les te blijven. 'Hee, als je iets niet snapt, kun je het wel aan mij vragen hoor' zei Isabella vriendelijk. 'Nee, ik snap het wel' zei ik met een vastbesloten stem. 'Ow, oké dan. We hebben zo studieles van onze mentrix; ze heet Houtzage van achternaam' zei ze me informerend. 'Ow oké bedankt voor de info. Ik hoop dat ze tenminste aardig is.' 'Ja ze is best aardig' en toen ze dat zei ging de bel..

Reageer (8)

  • ONDERxBROEKK

    StekelenburgxD
    HoutzagerxD

    Kiest ook meteen de leukste leraren uit heaxD

    had dan mnr. kronig gedaan..negrapju

    xx

    1 decennium geleden
  • Mayfly

    Ik vind je verhaal leuk :D
    Ik ga snel ff wat verder lezen (A)

    xxx

    1 decennium geleden
  • ParisLady

    sgoon verhaal

    1 decennium geleden
  • Margoooot

    Super, 'k neem direct een abo.
    xx.

    1 decennium geleden
  • EsteeM

    soms zitten er wel wat spelfouten in :$
    maar verder is het een leuk verhaal ;)
    zal de rest is gaan lezen (K)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen