Foto bij Bevrijding - 243

“Kunnen wij in tussentijd nog iets doen?”, vroeg Thomatio. Ik knikte en wilde iets zeggen, maar net op dat moment kwamen de geestelijken binnen. Diana en ik keken elkaar aan.
“Heren, welkom”, knikte Diana.
“Katara, Thomatio, ga aan meester Tsubasa vragen of jullie nog ergens kunnen helpen. Mensen die niet willen meekomen, bijvoorbeeld. Ik heb de soldaten gezegd geen geweld te gebruiken, dus…” Ze knikten en liepen het lokaaltje uit.
“Ga zitten”, wees Diana de geestelijken.
“Is prinses Yue hier?”, vroegen ze.
“Zij is zich gaan omkleden, met Yle en prins Sokka.”
“Waarover gaat het?” Ik keek hen vragend aan.
“De kroning van prinses Yle en de avatar”, zeiden ze.
“Vraag maar, wij zijn op de hoogte.” De geestelijken keken vragend van mij naar Diana.
“Dat is… ongewoon.”
“De situatie is ook ongewoon, we zijn net een oorlog aan het beëindigen”, zei ik.
“Over een week zal de zestiende verjaardag van Yle en Katara gevierd worden, als Lizzie terug is”, vertelde Diana. “In die tijd wil Yue Yle laten testen. Aangezien we er allemaal van overtuigd zijn dat zij al bewezen heeft dat ze een ware prinses is, zal zij dadelijk ook als prinses verschijnen als Lizzie het volk toespreekt, Yue en Sokka komen later om te veel verwarring te vermijden.”
“Goed”, knikten de geestelijken. “Dan zullen wij op het feest over een week de avatar bekend maken. Een week later kan zij, zoals gebruikelijk, naar het Aarderijk vertrekken.”
“Nee”, zeiden Diana en ik tegelijk.
“Ze is nog geen volleerd watermeester, ze kan nog niet beginnen met de andere elementen”, zei Diana. “Bovendien heeft zij nog veel te verwerken van de oorlog, ze is er niet klaar voor.”
“En ze is uitgenodigd op de kroning van mijn zuster, vuurvrouw Keylina, wat gezien de omstandigheden voor iedereen een zeer belangrijke gebeurtenis is, wat het logisch maakt dat ook de avatar aanwezig is”, vulde ik aan.
“Goed dan, zij zal vertrekken zodra zij er klaar voor is”, stemden de geestelijken met tegenzin in. “Maar dat moet werkelijk zo snel mogelijk.”
“We zullen ons best doen”, zei Diana alleen.





Hoi mensjes
Ik doe mee aan de Paul Harland Prijs, net zoals de twee vorige jaren
Mijn verhaal is net klaar en ik zoek kritische nalezers :)
Tansy, een elf uit Siipi, is naar de Aarde gestuurd om iemand uit het vijandige rijk Viholi gevangen te nemen. Alleen had ze nooit verwacht dat er ooit zo'n band hechte kon ontstaan met iemand van de vijand.
Het verhaal telt 18 pagina's.
Als iemand het graag wil nalezen, mag je me een pb sturen met je e-mailadres. Ik zoek in totaal nog ongeveer 5 nalezers, dus uit alle berichtjes zal ik een aantal mensen kiezen.
Als je het naleest, zou ik graag antwoord/commentaar hebben tegen ten laatste 25 juni, maar eerder kan natuurlijk nooit kwaad ;)
En uiteraard ga ik nog op zoek naar een kleine beloning voor alle vrijwilligers :D

PS: als je dit verhaal leuk vindt, denk ik dat je ook een fan zal zijn van het PHP-verhaal ;)

Reageer (1)

  • Gisborne

    Haha, die geestelijken helemaal chagrijnig omdat het niet volgens plan gaat =P
    Snelverder! <333333333

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen