Foto bij De 100e Hongerspelen - 205

Ondanks hun geruststellende woorden, had niemand er een goed gevoel bij dat ze de kaart kwijt waren. Het had een zekerheid betekend, een veiligheid. Iets dat hen vertelde wanneer er gevaar was, zodat ze niet bang meer moesten zijn.
Het begon al donker te worden toen de regen eindelijk minderde. Ze hadden geen eten kunnen koken, maar hun buik gevuld met bessen en gedroogd vlees dat ze nog hadden. Ook het dode konijn was nog niet verwerkt.
“Ik ga slapen”, zuchtte Seija. Ze had geen reden meer om nog bij de anderen te blijven, ze merkte heus wel dat ze de kaart niet wilden missen. Kayla stond op.
“Ik ga mee.”
“Vergeet jullie rugzakken niet”, merkte Vania op. “Hier.” Ze stopte hen nog wat eten toe. “Voor het geval we snel weg zouden moeten.” Seija knikte dat ze het begrepen had, ook Odette moest eten. Seija en Kayla liepen samen naar hun grot en ook Xandrijn vertrok naar de zijne.

***

“Papa?” Aarzelend ging Madge de kamer in.
“Madge, kindlief!” Burgemeester Undersee haalde opgelucht adem toen hij zijn dochter weer zag. Ze omhelsden elkaar. Madge begon te huilen. “Ik was zo bang”, snikte ze. “Ik ben zo bang.”
“Ik weet het.” Zijn stem klonk schor. “Maar we moeten Katniss vertrouwen nu.”
“Katniss, kunnen we terug naar huis? Ik wil naar huis, ik…”, smeekte Madge.
“Als jullie weer beter zijn, dat medicijn niet meer nodig hebben”, zei ze. “Dat kan een paar weken duren, we doen ons best jullie er zo snel mogelijk af te halen, maar dat moet stap voor stap.”
“En daarna mogen we naar huis?”, vroeg burgemeester Undersee.
“Ja, dan zorg ik dat jullie weer naar huis kunnen.”

Johanna kwam naar Katniss toe.
“Vergadering”, fluisterde ze zacht. Katniss knikte.
“Het spijt me, Madge, maar je moet terug naar je kamer.”
“Kan ik niet gewoon bij papa blijven?” Katniss schudde haar hoofd. Ze hadden iedereen die elkaar kenden, op Beetee en Annie na, uit elkaar gezet omdat ze niet altijd zeker wisten wie ze konden vertrouwen. En daar konden niet te veel uitzonderingen op toegelaten worden. Al wou Katniss die verklaring niet aan Madge geven. Nog niet, althans.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen