Foto bij APWBP Boek 1 Hoofdstuk 7 Deel 4

Even een hoofdstukje tussendoor :D
2 redenen:
1) de examens zijn gedaan
2) Ik heb een belangrijke vraag (onderaan het hoofdstuk)

Nadat Minerva de Sorteerhoed en de kruk had weggehaald, stond ik op. Met een glimlach spreidde ik mijn armen, ik hield van de aanblik van een goed gevulde Grote Zaal bij het welkomstbanket.
“Welkom. Welkom op Zweinstein, aan het begin van een nieuw schooljaar. Voor het feestmaal begint, zou ik graag een paar woorden willen zeggen. En dit zijn ze: Domkop! Blubber! Kleinood! Kriel! Dank u.” Ik ging zitten, breed glimlachend. Soms deed het deugd om even gek te mogen doen. Stiekem vond ik het jammer dat ik de gesprekken tussen de leerlingen nu niet kon verstaan, vooral de eerstejaars hadden mij nooit eerder grapjes weten maken. Ik leek eerder een strenge, oude, grijsharige man. Niet dat ik dat niet was, ik kon streng zijn als het moest. En om een school te kunnen leiden, was dat meer dan eens nodig. Maar dat nam niet weg dat er ook op zijn tijd plaats gemaakt moest worden voor plezier.

Ik keek naar hoe iedereen begon te eten, terwijl ik zelf ook mijn bord vol schepte. Opnieuw gleed mijn blik af naar Harry, die stomverbaasd naar de gevulde schalen leek te turen en daarna zijn bord vulde met bijna van alles wat. Hij was anders behoorlijk mager, de Duffelingen moesten hem inderdaad niet bepaald veel gegeven hebben. Maar hij was gezond, dat was natuurlijk het belangrijkste.
Ik merkte dat Henk naar Harry en de andere eerstejaars van Griffoendor toe zweefde. En… Ja hoor, daar ging zijn hoofd eraf. Ik wist dat het niet bepaald zijn meest favoriete manier was om in de belangstelling te komen, maar elk welkomstdiner was er wel één van de eerstejaars die hem er naar vroeg. Ach ja, na de eerste sensatie was de lol er vaak ook wel af.




Hoi lieve lezers!
Zoals elk jaar doen mijn beste vriendin Dayxdreamer en ik mee aan de Paul Harland Prijs. Ons nieuwe verhaal is net klaar en we zoeken DRINGEND nalezers. Donderdag zouden we de commentaren moeten hebben om het nog op tijd te kunnen verwerken.
Vataja ontdekt bij de begrafenis van haar moeder dat die van een andere plaats afkomstig is, een ander deel van de stad, waar het leven veel beter is. Omdat niets haar nog bindt aan haar huidige woonplaats, trekt ze er op uit om te ontdekken waar haar moeder vandaan kwam en wat haar er toe gedreven had te verhuizen naar het armzalige oord waar zij was opgegroeid. Ze komt terecht op een plaats waar dingen niet zo eenvoudig zijn als ze lijken, waar een strijd woedt tussen het goede en het kwade. Een plaats waar ze niet voor iedereen even welkom is. [12+]
Wie zo vriendelijk wil zijn om na te lezen kan me een pb sturen met je e-mailadres, zodat ik je het verhaal kan sturen. Uiteraard zorgen we voor een kleine beloning, in de vorm van reclame voor één van je creaties.
En voor wie geen tijd (en wie naleest natuurlijk ook): ook hulp bij het vinden van een titel zouden we erg appreciëren!

EDIT: we hebben intussen nalezers genoeg. Alvast bedankt iedereen!

Reageer (2)

  • dayxdreamer

    Snel verder!

    1 decennium geleden
  • Romanov

    Goed dat de examens voorbij zijn, ;D
    Ik zou je verhaal wel willen nalezen maar op dit moment heb ik het te druk, sorry ;S
    Maar wel heel leuk geschreven en Snel verder?
    ^^

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen