Foto bij Zwaardmeester - 16

Zijn ademhaling versnelde. Wat was er met hem aan de hand? Waar was zijn eerdere snelheid en kundigheid gebleven? Nandono viel uit naar zijn hoofd. Wout hield zich klaar om de slag op te vangen. Plots veranderde Nandono’s zwaard van richting en raakte Wout hard op de linkerschouder. Wout voelde hoe het bloed langs de binnenkant van het harnas naar beneden liep. Dit was erg fout aan het gaan. Over Nandono’s schouder zag Wout Henric bezorgd naar hem kijken. Laat de angst je niet verlammen. Afgesproken? Henrics stem klonk plots glashelder in zijn hoofd.
“Dit gaat makkelijker dan ik dacht. Ik zie dat prinsesje al onder me in bed liggen.”
“Afgesproken, Henric”, zei Wout bij zichzelf. Zijn ogen volgden het zwaard dat nogmaals op hem af kwam. Hij dook er onder door en gaf Nandono een zet. Voor die zijn evenwicht kon hervinden sloeg Wout het zwaard uit zijn hand. Hij zette de punt van zijn zwaard onder Nandono’s kin.
“Geef je je over?” Nandono keek hem in de ogen.
“En als ik dat niet doe? Ga je me dan vermoorden?” Wout wist niet wat antwoorden. Hij wilde niemands leven nemen. Nandono merkte zijn verwarring op. Plots dook hij opzij, de punt van Wouts zwaard ontwijkend. Hij haalde bliksemsnel een dolk uit zijn laars en stak daarmee naar Wout. Wout liet zich echter niet verrassen. Instinctief dook hij naar voren en raakte Nandono onder de rand van zijn helm. De dolk schraapte over zijn beenbescherming maar verloor halverwege alle kracht. Nandono zakte in elkaar. Het bloed gutste onder zijn helm vandaan. Na nog een laatste stuiptrekking bleef de voormalige koning stil liggen. Wout staarde ongelovig naar de dode. Daarna draaide hij zich om en rende bij het lijk vandaan. Terwijl Henric hem in zijn armen sloot, steeg er overal rondom hen gejuich op. Enkele mannen namen Wout op hun schouders en droegen hem door de menigte. Wout was nog te zeer onder de indruk van het voorbije gevecht om ervan te kunnen genieten.
“Zo is het wel genoeg!” schreeuwde Henric, “Hij is gewond. Behoud die heldenverering maar voor een moment dat hij niet dreigt dood te bloeden!” De mannen zetten Wout onmiddellijk neer. Henric loodste hem snel naar de tent en gebood Wilfried en Igo om iedereen uit de buurt te houden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen