Foto bij Zwaardmeester - Juryrapport

79 plaats, nog steeds beter dan ons beste verhaal vorig jaar :)

Floris Kleijne
Hoog gehalte entoenentoen. Karikaturale setting, karakters. Blijmoedig gaat alles gewoon maar goed. Geen spanning want Wout onverslaanbaar en tegenstanders van boosaardig bordkarton. Saaie epiloog.

LeoArie Elsenaar
Een halfsprookje van Wout, de dorpsjongen, die bijzondere krachten heeft die hem uiteindelijk koning maken. Dit alles neergezet in een prachtig uitgewerkte wereld. Aan het einde van zijn leven blijkt zijn zoon vergelijkbare stappen te zetten als hij, waardoor het verhaal een prachtig cyclisch karakter krijgt.
Een topper, ware het niet dat het verhaal vol gebreken zit. De zinnen zijn erg staccato, wat het een kinderlijk en afstandelijk effect geeft. De alineëring is ronduit warrig, wat de samenhang uit het verhaal trekt. Ook zitten er veel taalfouten, vooral spatiefouten in. Zonde gewoon! Breng het schrijftechnisch op niveau en er komt een topverhaal uit!

Rochita Loenen-Ruiz
Een nogal standaard en te veel gebruikt zwaard-en-tovenarijverhaal. De held krijgt magische zwaardvechtkrachten om onduidelijke redenen. Zelfs zonder training wint hij van een meester zwaardvechter. Hij wint de gunst van de royalty, ook om onduidelijke redenen. Er is zo weinig conflict, het is haast niet mogelijk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen