Foto bij 13

Harry Styles


Zuchtend begin ik de tekening die Juliet gemaakt heeft te schilderen. Mijn penseel glijdt over het papier en ik probeer me op het werken te focussen, maar met mijn gedachten ben ik in een andere wereld. De Juliet-wereld. Ik maak me zorgen. Ik ben echt ongerust. Dat meisje doet iets met me. Er is iets aan haar, iets speciaals waardoor ik me anders ga gedragen. Waardoor de èchte Harry naar boven komt. Juliet… Door haar vind ik het hier best fijn. Heb ik weer zin om ’s morgens uit mijn bed te stappen. Ik laat een zucht vallen. Waarom had ze zo’n verdriet? Het kwam echt van diep, je kan zien dat ze het al een lange tijd opkropt. Ik vermoed dat het iets met het onderwerp ‘dood’ te maken heeft. Ik wou dat ik haar kon troosten, maar ik weet niet wat er gaande is… En ik weet, dat ik haar vertrouwen zal moeten winnen. Ze ziet me er niet zo’n type uit die haar hele leven aan de eerste, de beste persoon toevertrouwd. Misschien moet ik beginnen met haar te laten weten dat ik er voor haar ben. Misschien een briefje schrijven? En onder haar kamerdeur schuiven? Ja. Dat doe ik.
Ik werk nog wat verder aan het schilderij en ruim op. Ik zoek een blaadje papier en haal mijn netste geschrift boven. A letter to Juliet. Ik glimlach even bij de gedachte, die me doet herinneren aan die bijna-gelijknamige film, die ik nooit bekeken heb omdat ik vind dat hij nogal melig klinkt. Maar dus, Mijn letter to juliet.

Lieve Juliet,
Ik weet niet wat er precies aan de hand is,
Maar weet dat ik er graag voor je wil zijn
En voor je klaarsta als je me nodig hebt.
Liefs,
Harry


Ik krabbel er nog snel mijn telefoonnummer bij en slenter naar haar kamer, waar ik het briefje onder de deur naar binnen schuif. Mijn hart klopt op dit moment als een bezetene. Ik wil zo graag weten wat ze ermee gaat doen. Wie weet werpt ze het gewoon in de prullenmand. Ik wil niet dat ze me ziet als ‘haar zielige klasgenoot die geen vrienden heeft en daarom contact zoekt’. Nee. Dan zou ik haar gewoon links laten liggen. Ik wil dat ze ziet als een echte vriend. Of misschien zelfs meer. Ik meen het serieus met haar. Maar haar broer, Niall… Ik weet niet hoe ik dat ga aanpakken. Ik zat vorig jaar met hem in de klas, en ik weet dat hij het niet zo voor me heeft, dus waarschijnlijk zal hij geen voorstander zijn van de vriendschap tussen Juliet en mij…

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen