Foto bij Waarom chocola goed voor je is.

Lees hier waarom chocola goed voor je is...

Door: Anne.

Chocola is goed voor je omdat...
- je er vrolijk van wordt. In chocola zitten stofjes die ervoor zorgen dat je vrolijk wordt.
- het goed is voor je concentratie.
- het de kans op beroerte vermindert. Een Zweedse studie wees uit dat 45 gram chocola per week lijdt tot 20% minder kans op een beroerte bij vrouwen. Chocola bevat flavonoïden waarvan de anti-oxidanten helpen om een beroerte te verminderen.
- het de kans op een hartaanval vermindert. Andere studies laten zien dat chocola de kans op bloedstolsels tegengaat. Volgens de studie klonteren bloedplaatjes namelijk minder snel samen als je chocola eet.
- je er beter van wordt in wiskunde. Britse psychologen hebben ontdekt dat de flavonoïden in chocola mensen heeft geholpen met hun hoofdrekenen. Zo konden sommige ondervraagden ineens makkelijker achteruit tellen nadat zij een kop chocolademelk hadden gedronken. De bevindingen suggereren dat als studenten voor hun examen chocola eten of drinken, ze er echt profijt kunnen hebben, aldus de onderzoekers.
- het goed is voor je huid. Wat nou puistjes, chocola is juist goed voor je huid! Tenminste, pure chocola. Wederom zijn het de flavonoïden die een positief effect hebben, ze beschermen namelijk ook de huid tegen UV-straling, volgens Duitse onderzoekers. Maar dat betekent niet dat je de zonnebrand kan overslaan.
- het je langer laat leven. Jeanne Louise Calment werd maar liefst 122 jaar en is daarmee de oudste persoon die ooit geleefd heeft. Zij at 2,5 pond (1,2 kilo) pure chocola per week! Onderzoekers stelden vast dat het eten van chocola ongeveer twee jaar aan je leven toevoegt. Maar, pas op! Ga niet meteen kilo's chocola achterover slaan, de meeste chocola uit de supermarkt is gemaakt van vele chemicaliën.


Ik hoop dat je er iets aan hebt. Als ik nog een keertje niks te doen heb, zal ik door schrijven...

Bron: Mijn hoofd... en http://www.nsmbl.nl/research-11-redenen-waarom-chocola-goed-voor-je-is/

Reageer (2)

  • Croyance

    Ik dacht even dat het zo'n grappen 'excuses' waren gebazeerd op onzin, maar ik heb een paar van deze ook al eens gelezen (uit andere bronnen die jij nu hebt). Best leuk gedaan :')

    1 decennium geleden
  • Katalante

    whahaha, ik zit hier echt te lachen xD én ik ga het gebruiken :p

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen