Foto bij De 100e Hongerspelen - 220

“Lavinia.” Katniss glimlachte toen de avox tegenover haar zat. “Eindelijk kan ik jou eens helpen.” Lavinia keek verbaasd op. Katniss schoof pen en papier naar haar toe. “Geen avox-regels nu, alleen jij en ik.” Lavinia nam de pen.
“Wat gebeurd?”, schreef ze in grote slordige letters. Rustig legde Katniss alles uit. “Kan helpen?”
“Ja, iedereen kan helpen”, zei Katniss. “Gewoon door mee te komen met alle anderen als ik met Snow ga praten.”
“En daarna?”
“Daarna gaan we eerst zorgen dat je dat medicijn niet meer nodig hebt en als dat in orde is zoeken we een plaats waar je heen kan. Heb je nog familie hier, bijvoorbeeld?” Lavinia schudde haar hoofd.
“Zij vermoord, ik gevlucht.”
“Dan zoeken we iets anders”, beloofde Katniss. “Er is heus wel een plaats te vinden waar je terecht kan.”
“Niet werken?”
“Misschien, als we een plaats hebben waar je niet te veel moet doen en je goed verzorgd wordt. Maar ik stuur je niet terug naar zo’n avoxbureau of ondergronds.”
“Bedankt.”
“Graag gedaan”, zei Katniss met een glimlach. “We gaan trouwens onderzoeken of we avoxen toch weer kunnen laten praten, al kunnen we nog niets beloven en kan het een hele tijd duren.”
“Ik zou echt weer willen praten, niemand begrijpt mij.”
“Hier is nog een andere avox, Lisbet, over een paar dagen kan ik jullie wel even aan elkaar voorstellen. Jullie zullen elkaar wel begrijpen, denk je niet?”
“Gebarentaal.”
“Dat dacht ik al, en ik ken ook wel iemand die dat begrijpt”, zei Katniss vriendelijk. “Maar ik laat je terugbrengen naar je kamer. Je moet rusten en aansterken nu, en ik heb nog werk.” Lavinia knikte.

***

“Ik vraag me af…” Ian schudde zijn hoofd. “Nee, het zal wel niets zijn.”
“Wat dan lieverd?”, vroeg Vania.
“Nou, die boodschappen… er moet meer achter zitten, ik bedoel, die van Xandrijn en Odette waren duidelijk. En die van mij, dat kan nog betekenen dat we goed bezig zijn, maar de rest? Die bloem van Rue was prachtig getekend, ik herkende er zo mijn vaders hand in, maar ik weet ook dat hij dat niet in een paar minuten gedaan heeft. En dan die boodschap over je kookkunsten. Plus iedereen wat hij het liefst drinkt en die handige thermossen, die zijn ook niet zo goedkoop.”

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen