Doornklauw en de andere waren moe na het gevecht . ''Deze strijd hebben ze gewonnen maar we pakken ze , en dan zijn wij degene die het hardst lachen muhaha!'' De andere deden mee. muhaAUW!'' krees Doornklauw. Hij keek naar zijn leider die ingesprek zat met een krijger. ''Ze zitten zeker te praten over de verdwijningen ''. Doornklauw grijnsde. Opgeruimd staat netjes!

De 8 katten gingen samen naar het kamp . Zwartzicht en Panterpoot gingen mee , want ze zouden in het SchaduwClankamp niet meer veilig zijn. Ze gingen de kamptunnel door en iedereen keek naar de katten toen ze het kamp inkwamen. Goudpoot hoorde gemompel van : '' Wat hebben ze gedaan ? of Wat is er met Goudpoot gebeurd?'' Iedereen stond om hun heen. Dondervacht kwam naar Lichtster toe. ''Hoe hebben ze gevochten?'' ''Als krijgers'' murmelde Lichtster. Goudpoot voelde zich steets trotser maar hij kon niet veel bewegen door de wonden. '' Goudpoot , Panterpoot en Zilverpoot, Dondervacht gaat jullie laten herstellen , jullie hebben mijn taak nu volbracht''. Blauwsteen , Grijsjacht en Zwartzicht willen jullie meekomen? '' Ze knikte van ja en volgde hun leider.

Leeuwenpoot was net terug van haar jacht met Nachtvlucht. Blauwsteen was eigenlijk haar mentor maar die was met de andere weg. Leeuwenpoot en de rest weten niet wat er is gebeurd , Behalve Dondervacht. Waarschijnlijk een gevecht want ze zaten te bloeden. Leeuwenpoot had 1 vink en 2 dikke konijnen gevangen. Nachtvlucht had 2 vinken en 3 wateratten verzameld. Samen legde ze hun verzameling op de stapel verse prooien. Ze trippelde naar Geelpoot , haar broer. ''Wat heb jij gedaan bij de training? '' Gevecht oefeningen , Stervacht zei dat ik een prima vechter ben.'' ''Leuk ''. ''Maar Geelpoot , denk je dat ik echt een slechte vriendin ben?'' haar ambergele ogen stonden verdrietig. ''Tuurlijk niet! '' , Spuugde hij , '' Ze zeggen dat omdat ze de waarheid niet onder ogen willen zien. Jij helpt ze alleen maar zodat ze niet in de problemen komen!'' ''Denk je ? Mischien is hij wel loyaal ookal is hij een halfbloed. Goudpoot is hier zelf heen gekomen dus...'' Voor Leeuwenpoot haar zin kon afmaken onderbrak Geelpoot haar met : '' Een halfbloed die loyaal en waardig genoeg is?! Geloof je hetzelf Leeuwenpoot? '' Leeuwenpoot bekende :'' Ik weet het niet''. Maar hij is wel leuk . Zal ik wat aardiger tegen hem doen? Maar wat als hij bloesempoot al leuk vind? Leeuwenpoot zag Goudpoot en Bloesempoot praten . Ze moest weten wat ze zeiden. Snel verstopte ze zich achter de kraamkamer . ''Gaat het wel Goudpoot?'' ''Ja , het is alleen... Toen ik bewusteloos werd geslagen door TijgerSchaduw was ik in een bos waar ik nog nooit geweest was''. Leeuwenpoots haren gingen recht overeind. Welke bos? '' ''En toen zag ik daar de vroegere leider van de SchaduwClan ; IJsster. Hij zei : ''Jij hebt de kracht en moed samen met je vrienden en familie om Doornklauw tegen te houden. Jullie moeten zorgen dat Doornklauw de SchaduwClan niet overneemt en jullie gevangen houdt en de Clan verjaagd''. ''Woow , maar bedoelt IJsster ook mij...?'' ''Ja tuurlijk Bloesempoot waarom jij niet?!'' ''Misschien lukt het niet omdat ik iets verkeerds doe''? ''Bloesempoot , jou zal dit nooit gebeuren , jij gaf mij een kans en wilde me voorstellen ook al is het niet goed gelukt , het was aardig bedoeld. Geelpoot en Leeuwenpoot waren gemeen aan het doen maar jij en Zilverpoot...'' ''Goudpoot!'' Leeuwenpoot wou naar hun toelopen of ze mee wouden jagen maar toen stond ze voor hen een hoorde het over het roddelen. De twee katten schrokken. ''Ik wou vragen of jullie mee wouden maar laat maar... ik wou gezellig doen en je een kans geven voor ik oordeel maar ik denk dat jullie me niet mogen... ''Leeuwenpoot , ga alsjeblieft niet weg '' Smeekte Bloesempoot. "Leeuwenpoot zo ligt het niet...'' probeerde Goudpoot maar Leeuwenpoot was al weggerend...

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen