"Wow wow rustig Mila!" Zegt Ali als hij me ziet aankomen op Livor, ik denk dat hij ziet dat ik boos ben. ik stap af van Livor, en laat hem grazen, "sorry. Maar ik moet jullie iets vertellen!" Zeg ik. "Weten we al" Zegt Sue die naar buiten komt lopen. "Ook waarom? Wisten jullie het ook al zo lang? Wilden jullie me ook niet 'ongerust maken'?" Zeg ik terug. "Mila rustig oké? We wisten eerst niet dat Sander het gedaan had! En we wilden ons focussen op Seth die snel beter moest worden!" Zegt Ali. Seth. "Waar is hij?" Zeg ik, ik moet hem spreken. "Achter het huis, om het grasveld volgensmij." Mooi.
Ik loop naar het grasveldje, zie hem daar liggen. Hij is prachtig als wolf, en ik weet dat ik hem niet meer kan zien als mens maar in wolven vorm is hij gewoon... Fantastisch! "hee Seth" Zeg ik, en hij begroet me blaffend terug. Ik omhels hem, voel zijn warme vacht, zo zacht. "Ik word het zat van iedereen hier. Volgensmij zijn er nog zoveel geheimen die ik niet weet!" Seth schud nee. Een lange stilte hangt tussen ons in. Waarom zou Sander haar vermoordt hebben? Zij wist toch van niks, Sil weet eigenlijk vrij weinig van mij. Ookal ken ik haar heel lang, Silvia en ik waren anders. Zij was ongelofelijk braaf, durfde niks. In tegenstelling tot mij. En toch waren we hele goede vrienden, ookal spraken we nooit na school af, ging ze nooit eens mee op filmavond. Volgensmij had ze niemand anders.
"Wil je echt weten waarom hij haar vermoord heeft?" Sue zit opeens naast haar, natuurlijk, hij kon zien wat ze dacht. Ik knik, "maar al te graag eigenlijk"
"Je weet ons plan toch? Ons plan om te vluchten, zo ver mogelijk hier vandaan zodat niemand ons kan vinden. We gaan naar een andere roedel, trekken bij ze in. Het is familie van ons, zij zullen ons niet verraden. Sander is op zoek naar je, op een of andere manier kan hij je niet vinden. Wij denken dat hij dacht dat Silvia zou weten waar je was, maar dat wist ze natuurlijk niet." Vertelde Sue. Apart. Sander en ik wonen naast elkaar hoe zou hij mij niet kunnen vinden? "Maar toch, waarom heeft hij haar vermoord? Daar schiet niemand wat mee op, en er komt alleen maar verdriet van." Zeg ik, starend naar een bruin blaadje in het gras. "Precies" Sue keek me nu recht aan, en pakte me vast bij mijn ene arm die niet gebroken is. "Dat is precies wat hij wil, Mila. Hij zal waarschijnlijk achter al je vrienden aan gaan, hoor je me? Als hij jou niet vind, dan komt het ministerie voor niks en zal Sander boeten. Omdat hij vals alarm heeft geslagen. We moeten hier zo snel mogelijk weg, ja?!"
Ik knik instemmend, kijk naar Seth. Het komt wel goed, lees ik in zijn ogen. Ik hoop het.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen