Foto bij five

het is 6 uur morgens en ik zit al overeind in bed, ik ben zo zenuwachtig! Peter draait zich nog een keer om en ik ga me al douchen en klaar maken. als ik uit de douche kom besluit ik extra veel tijd aan mijn aar en make up te besteden, ik heb er nu toch de tijd voor! als ik de slaapkamer kom ingelopen zie ik dat het net 8 uur is, ik kleed mij aan, ik had hiervoor speciaals wat nieuws gekocht. je trekt het nieuwe mouwloze bloesje aan, een donkere denim skinny, een donker grijze blazer en mijn gele vans. als ik helemaal klaar ben trommel ik Peter uit bed. hij staat grommend op en sjokt richting de badkamer, waar hij zich gaat douchen.

ondertussen ga ik ontbijt maken, voor mij een kom crusli en verse grapefruit met honing en voor peter 2 boterhammen met kaas, een met ham en een boterham met een omelet. als hij uit de douche komt ben ik net klaar met het ontbijt maken, hij komt dut meteen met alleen zijn boxer aan ontbijten. niet dat ik dat erg vind, want hij heeft een heel mooi lichaam, vrij kort donker blond haar, bruine ogen en vrij gespierd.

we eten samen ons ontbijt op, dan gaat Peter zich aankleden en ga ik nog even een sigaretje roken op het balkon. als ik bijten kom zie ik dat het een beetje gesneeuwd is, dus ik bel meteen een taxi, voor het geval er vertraging is, want dat kan ik nu echt niet hebben!

over een kwartierje zou de taxi er zijn. ik rook mn sigaret op, en ga weer naar binnen. Peter is dan ook net klaar met aankleden.

je pakt je tas, stopt daar je spullen in, plus het blaadje met je songtekst en gaan alvast samen met peter naar onder. de taxi is er al snel en brengt jullie veilig naar de opname studio. het is kwart voor tien als we er zijn, maar we zijn zeker niet de eerste, er staan alweer veel mensen binnen. wel minder als de vorige keer. ik ga me weer melden bij de balie, deze keer krijg ik geen nummer, maar wel een blaadje met informatie daarop.

vandaag worden 3 rondes gefilmd, van ieder 12 man. ik zit bij de 2e groep die om 2 uur begint. als je door bent naar de volgende ronde moet je wachten totdat de laatste kandidaten van vandaag klaar zijn, zodat onze nieuwe coach ons de volgende stappen kan uitleggen. ondertussen is er voor iedere groep een ruimte gemaakt waar we kunnen rusten, nog wat oefenen en eten.

ik ga hier dan ook samen met Peter naartoe, helaas mag hij hier niet bij zijn, hij mag er straks gelukkig wel bij zijn als ik moet optreden. ik geef hem nog een kus en nemen dan afscheid, ik ga naar binnen, de groep is zo te zien al bijna compleet, met mij er bij zijn er nu 9 mensen. al snel na mij komen de andere drie ook nog binnen. iedereen stelt zich voor en het is best gezellig, voor zover dat gaat. iedereen heeft heel goed in de gaten dat dit de menen zijn waar hij of zij het straks tegenop gaat nemen.

hoe minder tijd we hebben voor de opnames hoe stiller iedereen word, ook is er steeds meer spanning. dan om 5 over 2 krijgen we een seintje dat we mee mogen komen. we volgen iemand die hier werkt, en hij brengt ons backstage. daar staan ook al onze familie leden en vrienden voor steun, ik loop snel naar Peter toe en geef hem een dikke knuffel. `heb je nieuw parfum gekocht?' vraag ik hem verast, normaal is hij nooit zo van de parfums. `hum, ja... ik wilde je verassen!' ik geef hem nog een zoen en dan roept dezelfde man als toenet ons weer bij zich.

`jullie blijven allemaal hier, jullie worden dadelijk op tijd door mij of een van mijn colegas gehaald, ik heb hier de lijst, daar kunnen jullie dadelijk op kijken als hoeveelste jullie op moeten. als de eerste dadelijk op gaat, wil ik dat nummer twee al bij mij klaar staat, zodat het allemaal soepel verloopt dadelijk tijdens de uitzending!' zij de man in bijna een adem.

dan plakt hij het papier op de muur, iedereen vliegt er op af, dus ik besluit maar even rustig te wachten. ik ben 4e. het is opeens allemaal zo surrealistisch, ik besef het nog niet, dat ik dadelijk ga zingen, misschien vinden ze mijn stem wel mooi en ga ik verder. de eerste van mijn groep word gehaald, hij en zijn gasten gaan naar voor, samen met degene die nummer 2 is. na een 10tal minuten word de derde persoon meegevraagd, en daarna ben ik aan de beurt. een van de collega's van de man van net komt binnen.
`Kan Mirna Janssen meekomen?' ik sta op en samen met peter gaan we mee. daar staan we dan, met 2 man van de show Peter en ik. het meisje wat voor mij is kan redelijk zingen, maar als ze de hoge noten probeert te raken gaat ze de mist in, helaas ze is niet door. wel geven de jury leden opbouwende kritiek. dan ben ik aan de beurt. ik hoor de presentator. `een hartelijk applaus voor Mirna, 23 jaar!' dan geeft een van de mannen mij een seintje dat ik op moet. ik word hartelijk verwelkomt door het publiek en daarna begint de muziek meteen te spelen. ik heb de eerste zin van het nummer nog niet gezongen of bill laat zijn stoel al omdraaien, niet veel later volgt de stoel van tom en de andere twee coaches. ik stop met zingen en de muziek word uitgezet, het publiek schreeuwt, juist en joelt naar me! dit had ik nooit durven dromen, en dan ook nog dat alle 4 de jury leden hun stoel hebben omgedraaid! dan komt de presentator weer naar mij toe.

`wouw Mirna, dat was geweldig!' zegt hij, terwijl het publiek nog niet uit geschreeuwt is.
`zo mirna, vetel eens iets over jezelf, waar kom je vandaag?'
`ik kom oorspronkelijk uit nederland, maar ben 7 jaar geleden voor mijn studie, en naderhand werk naar berlijn gekomen.'
`dan zal je je familie zeker wel missen, maar dit is een belangrijk moment voor je, zijn ze nu ook hier?'
de tranen springen me in de ogen. de presentator ziet dat ook en kijkt me bezorgd aan.
`toen ik 5 jaar geleden mijn 2e jaar had gehaald zouden mijn ouders, jongere broertje en zusje naar mij komen om het te vieren, ze zijn toen in een heel heftig auto ongeluk gekomen...' weet ik met moeite uit te brengen, de presentator geeft me meteen een knuffel en zie in het publiek allemaal mensen die met me mee leven.
`arm meisje toch! op zo'n jonge leeftijd je familie kwijt raken! wil je iets drinken of zo?' en hij knuffelt me. `nee bedankt, het gaat wel.'
`oke als jij het zegt, zullen we dan maar eens gaan luisteren naar wat de jury te vertellen heeft.' ik stem in, ookal weet ik dat ik weinig keus heb.
alle vier spreken ze heel lovend over mij, en zouden mij allemaal heel erg graag coachen, het komt er dus op neer dat ik nu zelf mag kiezen.
`ik kies voor bill, want hij drukte als eerste.' zeg ik. Bill springt op, komt op me af gerent, en geeft me een dikke knuffel. hierna word ik weer van het podium gehaald en naar de wacht ruimte gebracht, wachtend tot de laatste groep klaar zou zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen