Foto bij eight

vlnr: Mirjam, Chiara Anouk

de volgende, of zecht maar gerust middag, word ik wakker, met koppijn natuurlijk. ik strompel naar het toilet neem een parecetemol en ga nog even plassen. als ik de slaapkamer weer in kom ligt Chiara nog te slapen. ik ga nog even kijken hoe het met Anouk en Mirjam is, maar zij zijn ook nog aan het slapen. ik besluit om nog maar even terug naar bed te gaan.

een paar uur later word ik wakker van wat gestommel en geroezemoes op de gang, chiara is ook al opgestaan. als ik van de slaap kamer af kom zie ik mirjam vreemde bewegingen maken voor de badkamer. 'schiet op Anouk!` schreeuwt ze tegen de dichte deur. 'ja ik ben bijna klaar, rustig aan!` hoor ik anouk dan terug roepen. ik wens ze allebij goede morgen en loop door naar de keuken.daar zie ik Chiara met een duf hoofd zitten aan de keukentafel, te wachten totdat de koffie is doorgelopen. ik kom bij haar zitten en kijken bijde levenloos voor ons uit, totdat de koffie klaar is. Chiara staad op en pakt twee grote mokken uit een van de keukenkastjes, daar schenkt ze koffie in. een daarvan geest ze dan aan mij. zonder erbij na te denken pakken we allebij een fleace dekentje vanuit de kamer, die ik allemaal in een mand had liggen, en gaan op het balkon een sigaret roken. nog steeds komt er niet veel uit ons. als we onze sigaret op hebben gaan we weer naar binnen, en gaan bij Anouk en Mirjam aan de keukentafel zitten, zij zijn ook nog niet echt spraakzaam.

'wat waren jullie vandaag van plan om te gaan doen?' vraag ik
' geen idee, shoppen of zo, morgen moeten we weer vrij vroeg vertrekken want savonds heeft mijn moeder de auto nodig.' zegt Anouk.
' oke, ik vind het allemaal best, maar ik kan eerlijk gezegt niet mee vandaag, ik moet nog super veel voor mijn werk doen, en nu ook nog met het zingen en zo, word het allemaal erg druk.'
'dat maakt toch niet uit, dan gaan wij gewoon naar de stad, zodat jij hier rustig kan werken. zodra je klaar bent kom je ook naar de stad.' oppert Mirjam.

Anouk, Chiara en Mirjam gaan zich om de beurd douchen en klaar maken, dan ontbijten we nog even snel en vertrekken hun richting de stad. ondertussen ga ik naar mijn studeer kamer en zet mijn laptop aan. ik begin met de presentatie voor het werk uit te typen. dit gaat beter als dat ik verwacht had, en na een paar uur ben ik daar al klaar mee, dan ga ik maar eens een mailtje sturen naar Bill, over het nummer wat ik graag zou willen spelen bij mijn volgende auditie.

He Bill,
nog goed thuis gekomen vanacht?
ik weet al welk nummer ik wil gaan zingen tijdens de volgende ronde, Hero of war van rise against. het is technisch gezien geen moeilijk nummer, en ik kan het zingen en mee spelen op de gitaar. dit wilde ik ook gaan doen voor de volgende auditie. wat denk jij hiervan?

groetjes Mirna.

en dan klik ik op verzenden.

het is nog net geen half 5 als ik uit de douche kom en me heb aangekleed. ik besluit om naar de meiden te gaan en terwijl ik naar het metro station loop bel ik Anouk even op.
'haar sjat.' neemt anouk op.
'haaaar sjat! waar zijn jullie nu?'
' uhm, we waren net even bij de H&M, nu zitten we even op een terrasje, ben je klaar?'
'ja, ik kom er nu aan!'
' JEEJ! hoe lang doe je er ongeveer over?'
'nou om in de binnestad te komen een kleine 10 minutjes, maar ik weet niet presies waar jullie zitten he.'
'ohja! stom van me! ik geef je Chiara even, die heeft opgelet waar we zijn.'
ik krijg Chiara aan de telefoon die me uitlegt waar ze zitten. nog geen kwartier later zit ik bij ze op het terras.
dan besluiten we om nog even verder te gaan winkelen, ik koop alweer teveel dingetjes. maar ja ach, voor het geld hoef ik het niet te laten, voor mijn leeftijd verdien ik heel erg veel. mijn baas wilde me zelfs zo graag hebben dat hij het appartement waar ik nu in zit heeft voorgeschoten, inmiddels heb ik het hem wel allemaal terug betaald.

dan gaan we nog wat eten in de stad en naar huis. we houden een gezellige meiden avond met leuke films en gaan vroeg naar bed.
de volgende ochtend vertrekken mijn drie lieve vriendinnetjes weer helaas, en nadat ze weg zijn werk ik nog wat verder aan mijn speach, enoefen nog wat op de gitaar.
dan controleer ik nog even mijn email, ik heb een bericht terug van Bill!

he Mirna,
ja, alles ging prima, ik ben wel erger gewent van Tom.
nog een keer sorry dat hij jou vriendin als het zoveelste stuk vlees behandelde.
ben jij ook nog goed thuis gekomen?
dat nummer vind ik persoonlijk heel erg mooi! en het zal zeker heel magnifiek worden als je het kan spelen en zingen tegelijk! ik geloof je als je zegt dat je het al goed kan zingen en spelen, dus ik denk dat we ons vooral moeten gaan focussen op de twee dingen tegelijkertijd doen.

Groetjes, Bill

ik stuur hem snel een mailtje terug en ga me dan douchen en omkleden. als ik klaar ben ga ik richting Peter, die ik nu een paar dagen niet gezien had, en best wel al miste.daar aangekomen hebben we samen avond gegeten. helaas moest ik savonds weer naar huis, omdat ik morgen vroeg word opgehaald voor een klein werk reisje.

van maandag tot woensdag heb ik overdag niet veel tijd om te oefenen met het zingen, maar savonds in het hotel wel, dat doe ik dus ook, helaas had ik mijn gitaar niet kunnen mee nemen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen