Foto bij 0.1

Als ik je kon vertellen wat ik allemaal voelde. Als ik dat had gekund. Het was geen kwestie van kunnen, maar van durven.
Een moment probeerde ik, maar toen ik eenmaal dichtbij was en jou niet meer zag, liep ik weg. Enigszins blij dat ik wat beters kon verzinnen om tegen je te zeggen. Maar dat heb ik nooit echt bedacht.
Ik durfde niet goed, bang dat je hetero zou zijn, bang dat je een vriendin zou hebben. Bang. En misschien kan je me nu al niet meer herinneren. En dat terwijl ik de vier keren maar blijf herhalen in mijn gedachten. En elke keer als ik dat doe, komt er een glimlach op mijn gezicht. waarschijnlijk denk je dat het drie keer was, drie verschillende havens. Het waren inderdaad maar drie verschillende havens, maar bij een haven zag ik je de dag dat ik aankwam en de dag dat ik vertrok. Vier keer.
De eerste keer. Liep je enkels langs, ik kon je niet echt goed zien. Maar toch, toch wist ik dat je, hoe zou ik het verwoorden, speciaal, anders dan de andere was. Je had iets.
Twee keerde was de voor mij de eerste haven waar wij heen zijn gezeild. Het was een klein havenplekje, een plek voor de gasten van een restaurant. Ze hadden daar een klein strandje, een klein winkeltje, een bar waar je bij elke keer langs moest lopen wilde je douchen of de wc bezoeken. Verder moest je uit de vitrine uitkiezen wat je wilde eten. Jij was daar met je groep als een van de begeleiders / schippers van Sunny Sailing, en ik hoorde voor die twee weken bij de OCC Yachting. We hadden als groep één lange tafel die verticaal lag met de stijger. En jij, en met je groep zat ook aan een lange tafel waarbij als je aan het hoofd zat achter of voor je een boot zou hebben.
Maar dat was bij het eten, ik zag veel eerder dan dat. Ik weet niet meer precies wanneer. Ik denk iets na het aanleggen, wanneer ik met mijn broer en neefje ging koe handelen. Ik had mijn broer verteld dat ik je mooi vond, met je mooie korte bruine haren. Die egale gebruinde huid. Je bent prachtig om naar je te kijken. Wat later liepen we weer terug naar de boot, en iets van het restaurant, stond jij en met een blonde vriendin. En ik weet je niet of je het gehoord heb, maar toen jullie iets voorbij waren, bevestigde mijn broer dat je inderdaad mooi bent. Dus bij deze, ik ben niet de enige die het denkt.
Ik heb later nog meerdere keren langs je gelopen. Expres of omdat het moest, dit hou ik in het midden. Later de keuze voor het ijsje, waar ik absoluut niet uitkwam. Maar laat ik hierin heel duidelijk zijn, ik bleef lang gebukt omdat ik echt niet wist welke ijsje ik wilde. En geen andere reden, maar als je dat graag denken wilt, mag dat van mij.
Ik vraag mij ook af of je misschien de ochtend daarna mij kon horen zingen onder de douche. Read All About It (Pt III) – Emeli Sandé. Ik hou van zingen, en ik weet wel dat ik niet te veel moet doen vooral omdat ik geen Britney Spears ben en zeker niet zo goed kan zingen.


Ik ben nu in het midden van de hoeveelheid keren dat ik je zag, dus ik neem even pauze. Haal even adem. Denk even aan jou.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen