Foto bij nice

als ik woensdag avond helemaal kapot uit de trein stap met mijn bagage, staat er gelukkig wel al een taxichauffeur op me te wachten, en zodra hij me ziet, komt hij op me afgelopen, en pakt hij mijn spullen over. dan volg ik hem half dood naar de taxi, waar hij mijn spullen in doet terwijl ik in stap. dan stapt hij ook in. vanaf het hoofdstation is het best een eind om bij mijn appartement te komen, dus eer we thuis aankomen ben ik weer in slaap gevallen. de chauffeur haalt mijn koffer al uit de achterbak en maakt mij dan voorzichtig wakker. ik schrik op en heb een moment nodig voor te beseffen waar ik ben. dan stap ik uit en bedank ik de chasseur. `ik kreeg ook nog opdracht om dit op te pikken.' zegt de man tegen mij terwijl hij mij een papieren zak vol en nog warme sushi aan geeft. ik bedank hem nog een keer, en dan gaat hij weg. toch wel handig, dit werk, hoef ik mijn taxi`s niet meer te betalen. denk ik bij mezelf.
als ik mijn appartement ik kom met al mijn spullen heb ik nergens zin meer in, plof ik op de bank en laat mijn koffer in de gang staan. natuurlijk pak ik wel het zakje met sushi mee en mijn hand tas. op de bank app ik mijn baas nog even om haar te bedanken voor de sushi en ga dan tv kijken. godver, is er ook nog iets op tv, zeg ik nors tegen mezelf. ik rook nog even een sigaretje en ga dan om half 11 al naar bed, want 1, ik ben helemaal kapot en 2, morgen moet ik er ook weer vroeg uit.

de volgende ochtend gaat mijn wekker om 8 uur. uitgerust stap ik uit bed en ga me douchen. daarna ontbijt ik met wat ontbijtgranen. dan loop ik naar onder, haal de post uit de brievenbus e, loop met de brieven en krant weer naar boven. daar doe ik eerst nog mijn vuile was van de afgelopen paar dagen in de wasmachine. dan pak ik de krant, een kop koffie en een sigaret terwijl ik van het ochtendzonnetje genote, gelukkig dat ik een terras verwarmer heb, anders zou het echt te koud zijn!

na de krant te hebben doorgenomen, mn koffie op is en mn sigaret is uitgeduwd ga ik weer naar binnen, doe ik mijn haar en make up en ga op weg naar de opname studio`s, zodat ik daar om 10 uur daar ben.

ik loop naar binnen als ik me besef dat ik helemaal niet weet waar ik naartoe moet. ik zoet even het nummer van Bill op en beslikt hem te bellen.
`hallo?' klink er zachtjes aan de andere kant van de lijn.
`hop Bill, met Mirna.'
`oh hop mirna! ik ben onderweg, ben er binnen 5 minuutjes, wacht maar even in de aula op me.' klink Bill nog steeds vrij duf.

ik hang op en ga dan maar op een van de bankjes zitten die er staan, en inderdaad, na een minuut of 5 komt Bill bijna binnen gestrompelt, met Tom achter hem aan die er een stuk uitgeruste uit ziet. Bill begroet me kortaf en gebaart dat ik hem moet volgen, met zijn 3e lopen we naar een oefenruimte waar bink op de bank gaat liggen die daar staat. dan zet hij zijn zonnebril af en zie ik 2 kleine oogjes.
`zow, wat heb jij gister gedaan?' vraag ik glimlachend. hier krijg ik alleen een dodelijke blik voor terug, terwijl Tom in de lach schiet. `sorry, het was gister nogal laat, en Bill is, ligt gezecht, niet echt een ochtend mens, over een half uurtje als hij nog wat koffie heeft gehad is hij weer aanspreekbaar.' legt Tom uit.
`oh oke, dan neem ik aan dat we dan pas beginnen.' terwijl ik op een stoel ga zitten. `daarom heb ik Tom meegenomen.' kreunt Bill terwijl hij zich omdraait met zijn gezicht naar de achterkant van de bank.

Tom en ik gaan aan de andere kant van de ruimte zitten, terwijl Tom de gitaar stemt, doe ik even snel wat stem oefeningen. eerst gaat tom het nummer op de gitaar mee speelse terwijl ik zing, dan laat hij me ook nog het nummer op de gitaar oefenen, zonder te zingen. beide apart gaat perfect, en tom is heel blij met het resultaat, dan komt Bill er eindelijk ook bij zitten, en probeer ik te spelen en te zingen tegelijkertijd te doen, dit gaat niet zo makkelijk, maar gelukkig zijn Bill en Tom er om me te helpen wat ik heel fijn vind, en na een dik uur zit het nummer er helemaal perfect in.
`hoe laat is het?' vraagt Bill als we eigenlijk al klaar zijn. `net 12 uur geweest.' antwoord ik hem. `boh ik heb echt honger!' reageert hij. `hoe laat komt jou eerste kandidaat, Tom?' vraagt hij dan. `om 2 uur, hoezo?`naja, dan kunnen we in de stad gaan lunchen.`reageert Bill weer. `oké, ik vind het allemaal goed.' zegt Tom.
`met zijn 3 lopen we naar buiten. `nou dan tot morgen avond...`zeg ik. `ga je niet mee?' vraagt Bill verontwaardigd. `oh, ik wist niet dat ik was uitgenodigd.' bloos ik. `haha gek, natuurlijk! we gaan toch geen lunchplannen maken en dan zeggen, sorry jij kan niet mee.' lacht Tom.

we lopen met zijn 3e naar de binnenstad, waar het nu nog relatief rustig is, Bill en Tom delen aan een paar mensen handtekeningen uit en dan gaan we bij een rustig café zitten. daar eten we wat, en hebben we het voornamelijk over The Voice. na het eten moeten Tom en Bill terug, omdat ze dadelijk de volgende kandidaten moeten gaan helpen. ik neem afscheid van ze en ga dan naar huis.

Savonds komt Peter langs, en maken er een gezellige avond van, omdat we elkaar al lang niet meer gezien hadden. Peter blijft slapen, maar moet de volgende dag helaas wel vroeg weg in verband met zijn werk.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen