Foto bij 7. Training

het zonnetje scheen, en in het kamp lag er een goed sfeertje. Donderpoot trippelde de kraamkamer in, waar hij een lijster voor de snoet van Valkvleugel legde.
'Deze is voor jou.' mauwde hij trots. 'Een lijster? die zijn zo moeilijk te vangen en zo zeldzaam!' 'En lekker!' voegde Rozenwolk er aan toe.
de donkere leerling snorde. 'Dankjewel, lieverd.' 'donderpooooot!!!' piepten de drie katjes in kooertje r
Plonskit! het grijze welgevoede katinnetje sprong op zijn broer, gevolgd door slokkit, haar grijze zusje.
Kastanjekit, het stoere bruinrode katertje sprong op Donderpoot's rug, waardoor hij bijna viel. 'Is alles oke met Zebrapoot?'
Vroeg Valkvleugel, en Donderpoot zag ook dat de drie kits nieuwsgierig naar hem keken. 'Wel, het ziet er niet al te best uit, ik zal eens langs gaan en hem de groeten doen van jullie drie.' het zwartgrijze katertje verliet de kraamkamer, en stormde het medicijnhol in.
'Is alles in orde met met mijn broer?' vroeg hij. Slangstaart keek naar hem. 'Jullie zullen waarschijnlijk niet samen krijger worden, maar ik ben er zeker van dat alles ooit weer goed komt, zijn grote buikwonde heeft alleen maar tijd nodig om te genezen. 'En ik krijg hier fantastisch veel hulp van Takpoot.
Donderpoot zag een kleine lichtbruinwitgevlekte leerlinge staan, amper oud genoeg om de kraamkamer te verlaten. Zebrapoot glimlachte eens.
'Alles oke, bro?' mauwde hij. 'Met mij zeker ja' antwoorde Donderpoot 'En met Olifanthart, is hij al weer de oude geworden?'
'Hij heeft het moeilijk te verwerken dat hij zijn leerling niet echt hard genoeg beschermde, maar hij is er wel weer bovenop gekomen.
'Dat is goed.' antwoorde de zebrakat. 'je hebt de groeten van moeder en onze kleine zusjes en broertje.' 'Dankjewel' antwoorde Zebrapoot.
'Donderpoot!' hoorde de zwartgestreepte kater in het buiten gaan. 'Ja?' Avondrood. 'Het is lang geleden dat wij nog eens getraind hebben, Zoutster zou even willen kijken hoe ver het staat met onze vordering. 'Mag ik mee?' piepte de kleine Bamboepoot enthousiast. 'Nee sorry, dit is Donderpoot zijn training.'
'Maar ik weet zeker dat ik je wel eens meeneem om jacht' Bamboepoot keek teleurgesteld, en Donderpoot keek haar liefdevol aan. 'Ik heb trouwens nog een opdrachtje voor je, Bamboepoot' hoorde hij. Wolfpels, de grote zwarte kater stond achter zijn geliefde. 'Watdan?' vroeg het kleine bruine katinnetje.
'Je kan natuurlijk met mij mee op jacht, of eerder voor mij jagen.' 'Met jou?, Vergeet het!' snauwde ze terug. ze heeft wel pit he? dacht Donderpoot in zijn eigen.
'Oudsten zorgen!' snauwde Wolfpels, terwijl Avondrood en Donderpoot wegstapten. 'Jij bent mijn mentor niet!' spuugde ze terug.
'Doet er niet toe, nu meteen oudsten zorgen!!' of moet ik je misschien eens een paar krabben uitdelen?' dat laatste had Donderpoot niet gehoord, maar Bamboepoot gehoorzaamde. wat later, aan de Pluimput, de Trainingskuil stond Zoutster te kijken naar Donderpoot, die Avondrood moest aaanvallen
Hij sprong even opzij, weer naar links, rechts, en plots vloog hij op zijn mentor af, die was klaar en sloeg hem van haar lijf, terwijl donderpoot zich herpakte, en direct op haar rug sprong, Avondrood viel om, maar kon hem wegstampen door een stomp in zijn maag te geven, ze stortte zich nu op hem, maar door op zijn rug te rollen stootte donderpoot haar weer weg, en krabbelde overeind. Avondrood kwam weer op hem af, maar hij week opzei, en liet haar struikelen, vervolgens sprong hij op haar, waardoor ze niet meer kon tegenspartelen.
'Mooi gedaan...' mompelde Zoutster. maar nog belange niet perfect, probeer nog eens.
Donderpoot liet nu de kans zich te bewijzen niet voorbij gaan, en wanneer Avondrood op hem af vloog, zwierde hij haar tegen de rand van de pluimput, (zand)
'Perfect!' mauwde Zoutster, terwijl ze nieuwe tactieken uitlegde die de twee katten mochten proberen,
Tot de avond trainden ze door, en dan keerden ze terug naar het kamp. 'Niet slecht , maar ik hoop dat je de volgende keer ietsje beter bent.' mauwde de zeeclanleiddster. Avondrood verdedigde haar leerling: 'Donderpoot heeft misschien niet perfect maar wel heel goed gevochten, maar je moet hem echt eens zien jagen!'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen