Foto bij 10 Vulcano

Die nacht had Donderpoot weer een droom. hij keek toe op een grote vulkaan, niet de vulkaan van de LavaClan, maar wel een grote vulkaan.
plots hoorde hij gebulder en gekraak, rook kwam uit de grote krater, gevolgd door spugende magma en lava,
Overal zag hij paniekerige gezichten, die hij eerder had gezien in de LavaClan rondlopen, zoekend naar een uitweg.
het kokende vuur liep van de vulkaan af. 'iedereen naar het oude kamp!!!' schreeuwde iemand. waarschijnlijk Vulkaanster.
Tijdens die evacuatie kreeg Donderpoot plots Goudpoot te zien, hij schrok wakker, en liep naar Zoutster.
'Zoutster, ik had een droom...' begon hij en hij vertelde erover. 'Zotezien heeft Wolfpels de LavaClan omgekocht met leerlingen..
'We moeten nu meteen met hem afrekenen!' schreeuwde donderpoot. de leider knikte even, en liep naar het krijgershol, Wolfpels zijn hol was leeg.
'Sla vlug alarm!' riep de kleine leerling. Zoutster gehoorzaamde, en bijna elke kat liep het kamp uit, om op zoek te gaan naar de krijger.
en daar, in de struiken zagen ze hem. heel de clan liep achter Donderpoot aan. 'O, vrienden, kijk, vandaag, bracht ik de LavaClan terug.
'Leugenaar!' Snauwde Avondrood. 'Ze zijn teruggekomen naar hun oud kamp omdat een vulkaan hun nieuwe had verwoest, en geef ons onze leerlingen terug!
'Wel, Goed dan, ik geef Bamboepoot terug, maar of je de twee andere terug zal krijgen van Vulkaanster, moet je aan hem vragen. Glimlachte hij.
'Jij vuile Donderpoot, je mond niet kunnen houden?' We zien wel wat er met je liefje gebeurt nu!' de zwarte kater liep weg, en heel de zeeclan volgde hem, donderpoot dook in de struiken, en rende keihard naar voren, Wolfpels dook in een grot, en de clan volgde hem. 'Donderpoot??' hoorde hij een poezenstem piepen. alle katten kwamen in de grot, en daar zagen ze Wolfpels met Bamboepoot staan. 'Allemaal terug, of deze leerling gaat er aan.'
'Ga je gang!' riep Olifanthart. 'Waar sta je dan?' Donderpoot glipte snel vanonder de katten menigte, en sloop naar de rug van Wolpels.
'Jouw Feestje gaat niet door, makker!' snauwde Avondrood, terwijl ze op hem afstapte.
'Je bent dan wel sterk, en sluw, maar slim ben je totaal niet!' voegde ze er aan toe. 'Dat doorzichtig plannetje om commandant te worden had je helemaal zelf bedacht, he?'
Op dat moment sprong donderpoot op de grote zwarte kater af, die wegglipte en zich op Zoutster stortte. bloed schoot uit haar borst, en ze zakte neer op de grond. Wolfpels glimlachte, maar dan sprong Donderpoot op hem, boorde zijn nagels door zijn kop, terwijl sterkklauw hem tegen de rand van de grot gooide om het af te maken. Wolfpels is dood. iedereen komt rond Zoutster staan. een zacht gekreun komt uit haar bek. "i-i-is hij d-d-d dood?' vroeg ze.
'Ja.' antwoorde Sterkklauw. 'Donderpoot maakte er een eind aan.' 'Nee, vader, jij deed het.' mauwde de donkere kater plechtig.
'Ik ben ook dood gegaan.' mauwde Zoutster. 'de sterrenclan zei dat dit mijn laatste leven is.'
'We moeten Goudpoot en Tornadopoot halen!, voor het te laat is!' dat was Bamboepoot

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen